Annonce
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Kaffe er en livsnødvendighed på Møltrup. Derfor er også det første, der bliver lavet på bålet. Her sørger Kenneth for, at der er brænde nok til at holde ilden i gang. Foto: Knud Bunde
Møltrup Optagelseshjem fik hjælp af Trygfondens Akutpulje.
Annonce

Vildbjerg: Da det meste af Danmark på grund af coronavirus blev lukket i marts, blev Møltrup Optagelseshjem lukket for alle besøg udefra, ligesom ”Herregårdens Madbutik” og de to cafeer i Vildbjerg og Aulum blev lukket.

Ud over de fastansatte arbejdede der alle tre steder nogle af hjemmets beboere og frivilligt personale.

Tilbage på hjemmet stod man samtidig med problemet med at skulle skabe en hverdag for de omkring 120 beboere, hjemmet huser. For hvad skulle de, der arbejdede i butikken, den rullende madbutik og cafeerne, nu tage sig til? Dertil kom de beboerne, hvis helbred ikke er for godt, og som derfor holdt sig hjemme.

Derfor søgte hjemmets forstander, Ebbe Larsen, i midten af marts Trygfondens akutpulje om hjælp til at ansætte en projektmedarbejder med speciale i kommunikation. Dagen efter ansøgningen var sendt, fik Ebbe Larsen besked om, at hjemmet var tildelt en donation på 305.120 kroner til projektet. Valget som leder af projektet faldt på Britt Lyngsø, Sunds, der har været højskolelærer og er uddannet psykoterapeut.

Annonce

En glad ryg

- På Møltrup har vi valgt at kalde projektet for "Håndholdt støtte og rådgivning", siger Britt Lyngsø, som oplyser, at man med projektet har et ønske om at undgå isolation og utryghed blandt beboerne.

I stedet vil man på trods af corona-udfordringen skabe fællesskaber og give anledning til, at man kan fordybe sig i noget. Med andre ord: At have nogle at snakke med - på afstand, men alligevel sammen.

- Helt konkret er vi startet med fysisk træning i form af stolegymnastik, hvor vi har særlig fokus på en sundere og mere afspændt ryg. "En glad ryg" kalder vi holdet, der består af en lille modig flok, som mødes en gang om ugen, fortæller Britt Lyngsø.

Møltrups beboere kan også være med på et tilbud om at komme "Ud i det blå". Her gælder det gang, stræk og snak i den smukke natur, der omgiver Møltrup.

- For det gælder for beboerne om at komme op af sofaen og ud af værelset eller lejligheden, så man kan få en oplevelse i naturen og tanke ny energi for eksempel ved måske at gå og snakke med én, man ikke snakker sammen med til daglig, siger Britt Lyngsø.

Annonce

Mad over bål

Men det helt store tilløbsstykke har dog været "Udekøkkenet", hvor en mad-entusiatisk flok uanset vejret mødes en gang om ugen og laver mad over bål og grill. Holdet begyndte med otte mand. I dag tæller holdet omkring 12 faste deltagere.

- I udekøkkenet bruger vi sjældent en opskrift. Til gengæld bruger vi en mase grønne og sunde råvarer og mange spændende krydderier, forklarer Britt Lyngsø, der fremhæver, at der i udekøkkenet bogstaveligt talt er højt til loftet og imødekommenhed over for nye deltagere.


I udekøkkenet bruger vi sjældent en opskrift. Til gengæld bruger vi en mase grønne og sunde råvarer og mange spændende krydderier.

Britt Lyngsø, projektleder.


- Nogle er allerede ”fast inventar” og løfter en stor del af opgaverne. Men der er altid plads til en, der vil være med og nyde den gode stemning om madlavningen, tilføjer Britt Lyngsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce