Annonce
Holstebro Onsdag

Coronaledighed: Vestjyske unge klarer sig bedst i hele landet

Vestjyllands unge indtager en klar førsteplads, når man ser på, hvor arbejdsløsheden er vokset mindst under coronakrisen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at unge i Vestjylland er mindst ramt af ledighed i hele landet under coronakrisen. Men det er for tidligt at ånde lettet op, mener analytiker.
Annonce

Vestjylland:  Vestjyllands unge indtager en klar førsteplads, når man ser på, hvor arbejdsløsheden er vokset mindst under coronakrisen.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der har kigget på, hvor mange personer i fire aldersgrupper, der har meldt sig ledige i perioden fra den 9. marts til den 31. maj. Det oplyser Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en pressemeddelelse.

Blandt Vestjyllands unge udgør antallet af ny-tilmeldte ledige 3,6 procent af beskæftigelsen. Det er det laveste niveau af nyledige blandt alle aldersgrupper på tværs af arbejdsmarkedsregionerne.

Til sammenligning udgør antallet af nyledige unge 5,2 procent på landsplan.

Annonce

For tidligt at ånde lettet op

Generelt har beskæftigede i Vestjylland på tværs af aldersgrupper været mindst ramt i hele landet. Men det er for tidligt for vestjyderne at ånde lettet op, mener analytiker:

- Man kan frygte, at vi ikke har set det sidste til fyresedlerne i produktionsvirksomhederne endnu, og det kan ramme Vestjylland hårdt, siger Emilie Agner Damm, der er senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Coronakrisen har bevæget sig fra at være en sundhedskrise til nu at være en mere almindelig økonomisk krise på verdensplan. Når resten af verden i mindre grad efterspørger danske produkter, så fyldes ordrebøgerne heller ikke så hurtigt op hos eksportvirksomhederne i industrien, som de plejer, fortsætter hun.

Annonce

Vestjylland mildest ramt

Vestjyderne har indtil nu oplevet den mildeste vækst i ledigheden under coronakrisen på tværs af aldersgrupper. Vestjylland har nemlig haft en samlet stigning på 2,9 procent.

Men man skal kun en smule nordpå, før billedet skifter. Nordjylland er nemlig den arbejdsmarkedsregion, hvor arbejdsløsheden er vokset mest siden coronakrisens udbrud. Her svarer antallet af nyledige til 4,9 procent af de beskæftigede.

Tallet for hele landet er 4,3 procent.

Arbejdsmarkedsregion Vestjylland omfatter kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce