Annonce
Holstebro Onsdag

Danmarks første batteritog kører - efter planen - på vestjyske skinner i 2024

Midtjyske Jernbaner vil investere i syv nye batteri-togsæt. Fire af dem skal køre mellem Holstebro og Skjern. Pressebillede
Midtjyske Jernbaner og Region Midtjylland har sendt syv batteri-togsæt til betjening af ruter i Vestjylland i udbud. De nye tog ventes i drift i løbet af 2024 og bliver dermed de første batteritog i Danmark.

Region Midtjylland: Midtjyske Jernbaner og Region Midtjylland offentliggjorde fredag den 9. april et udbud på batteritog til to strækninger i Vestjylland.


Det er helt afgørende, at vi får den kollektive trafik med, hvis den grønne omstilling skal lykkes, og i Region Midtjylland har vi gennem flere år arbejdet for at få skiftet dieseltog ud med el.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand


Annonce

Det vestjyske jernbaneselskab ønsker i alt at investere i syv togsæt, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Det er helt afgørende, at vi får den kollektive trafik med, hvis den grønne omstilling skal lykkes, og i Region Midtjylland har vi gennem flere år arbejdet for at få skiftet dieseltog ud med el. I Østjylland har vi kunnet løse det med en letbane. Det er ikke en mulighed på alle strækninger, men til gengæld er teknologien med batteritog nu moden, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der har "trafikkøberansvaret" på de to strækninger.

- Den teknologi skal vi selvfølgelig gribe, og derfor er det glædeligt, at Midtjyske Jernbaner er fremme i skoen, fortsætter han.

- Effektiv og driftssikker løsning

I udbudsmaterialet fremgår det, at Midtjyske Jernbaner ønsker at overtage de nye tog i løbet af sommeren 2024.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi nu kan se frem til at få købt nye tog. Vi har studeret batteritog gennem nogle år, og jeg er overbevist om, at det bliver en løsning, der både er effektiv, driftssikker og lever op til vores høje krav til komfort. Nu er udbuddet ude, og jeg glæder mig til at følge processen frem mod det endelige indkøb, siger Arne Lægaard (V), der er formand for bestyrelsen i Midtjyske Jernbaner.

Tre af de nye batteritog skal betjene kunderne på strækningen Vemb-Lemvig-Thyborøn (VLTJ), mens de fire resterende tog tilknyttes strækningen Holstebro - Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce