Annonce
Holstebro Onsdag

Dansekompagni viser ny forestilling sammen med Aarhus Teater

Sangerinden Pernille Rosendahl binder forestillingens fortællinger sammen på scenen som både sanger og danser. Foto: Christian Bang
Forestillingen Vita Danica, der handler om danskhed, er det første synlige resultat af det nye samarbejde mellem Holstebro Dansekompagni og det aarhusianske teater.

Holstebro/Aarhus: Forestillingen Vita Danica er den første i et helt nyt samarbejde mellem Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni. Oprindeligt var planen, at danseforestillingen skulle sættes op i Holstebro, men på grund af corona-udskydelser kommer den nu kun til at spille i Aarhus.

Vita Danica er en poetisk tidsrejse gennem Danmark, hvor tre vigtige kulturstemmer spørger: Hvad er danskhed? Med Vita Danica udforsker musiker og sanger Pernille Rosendahl, koreograf Marie Brolin-Tani og instruktør Sargun Oshana folkesjælen i en billedskabende dansekoncert.

Forestilligen får urpremiere på Scala i Aarhus den 9. juni.

Annonce

Det nye samarbejde mellem Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni forener de kunstneriske kræfter og indgår et to-årigt samarbejde, der indledes i sæson 2020/21. Aarhus Teater har de senere år præsenteret en række danske og internationale dansegæstespil, men har ikke for vane at indgå i egentlige samproduktioner med dansekompagnier.

Men det bliver der altså nu lavet om på, når Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni, der begge har til huse i den midtjyske region, slår pjalterne sammen. I sæsonerne 2020/21 og 2021/22 producerer de to teatre hvert år en forestilling sammen, og derudover de også være i tæt kontakt omkring planlægning for at udvikle andre samarbejder.

- Med Aarhus Teater får vi en exceptionel og regional legekammerat, der ligesom os i Holstebro Dansekompagni stræber efter at skabe ekstraordinære scenekunstneriske oplevelser - oplevelser, der bærer præg af grænseløs nysgerrighed og høj kunstnerisk kvalitet, siger direktør for Holstebro Dansekompagni, Anders Jørgensen, i en pressemeddelelse, og han fortsætter:

- Aarhus Teater tør tage chancer og ønsker at være vedkommende i sin samtid og for publikum - det er en kvalitet og stræben, vi både stærkt værdsætter og kan genkende os selv i. Med hver vores spidskompetencer og fagligheder kan vi ikke kun supplere hinanden, vi kan også udfordre og løfte hinanden. Vi glæder os utroligt meget til det nye partnerskab.


Med hver vores spidskompetencer og fagligheder kan vi ikke kun supplere hinanden, vi kan også udfordre og løfte hinanden.

Anders Jørgensen, direktør for Holstebro Dansekompagni


Nye måde at tænke på

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør for Aarhus Teater, siger:

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at indgå et flerårigt, tværæstetisk samarbejde med et så succesfuldt og internationalt anerkendt dansekompagni som Holstebro Dansekompagni.

Aarhus Teater har i forvejen samarbejder med blandt andre Sort-Hvid og Det Kgl. Teater i København samt Opgang2 i Aarhus.

- Med vores samarbejde mellem Aarhus og Holstebro placerer vi os også som noget nyt i den midtjyske region, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg er sikker på, at vi med Marie Brolin-Tani og hendes kompagni får tilført nye kunstneriske kræfter fra dansens verden, som både kan bidrage til nye måder at tænke scenekunst på og ikke mindst give vores publikum danseoplevelser af højeste kvalitet. Vi glæder os, tilføjer teaterdirektøren.

I Vita Danica er det tonerne og musikken fra de gamle danske sange, der sammen med dansen står i centrum for fortællingen om Danmark.

På scenen giver seks internationale dansere fra Holstebro Dansekompagni krop til Vita Danica sammen med sangerinden Pernille Rosendahl og musikerne Søren Vestergaard og Dennis Ahlgren.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Stresscoach: Find huller i dit liv, hvor du får fyldt energibarometeret op

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Tidligere solgte hun smykker i Nørreport Centret: Nu sigter hun efter medaljer til OL i Tokyo

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Særudstilling åbner, men trækplasteret mangler

Holstebro Onsdag

Farmand har ansvaret for aftensmaden og madplanen

Holstebro Onsdag

Maren-statuette, kage og 150 års fødselsdag

Holstebro Onsdag

Lærlingen har overtaget butikken

Holstebro Onsdag

Karin vil gøre nyt friplejehjem til et hjem for beboerne

Holstebro Onsdag

Brødre åbner vinbutik med spisested i gågaden

Holstebro Onsdag

Græsset er grønt, hvor du vander det, men gider du overhovedet at vande det forbandede græs?

Holstebro Onsdag

Efter 30 år: Skibet Bro og blodbøgen fik et messingskilt

Holstebro Onsdag

Prisregn over roklubben: Babyerne fra Vandkraftsøen er nu blevet voksne

Holstebro Onsdag

Børn og unge inviteres til at kaste snøren ud

Holstebro Onsdag

Historieoplæsning til håndarbejde

Holstebro Onsdag

Peter Schmeichel som inspiration for kunstnerblik

Holstebro Onsdag

Livredderne åbner for badesæsonen

Holstebro Onsdag

Pift sankthans-menuen op med disse retter

Holstebro Onsdag

I Holstebro dækkes der bord som aldrig før

Holstebro Onsdag

Krigsfotograf viser billeder og fortæller historier i Big Bio

Holstebro Onsdag

Bøfkæde tilbyder lykkebokse med overskudsmad

Holstebro Onsdag

To egnsteatre går sammen om forestilling

Holstebro Onsdag

Der er ingen grund til, at børn skal kede sig ferien

Holstebro Onsdag

Ulfborg-kunstner viser over 100 værker frem

Holstebro Onsdag

Vær med i konkurrence om biografbilletter

Annonce