Annonce
Holstebro Onsdag

Danskerne pakkede flyttekasser som aldrig før i 2020

Danmark satte flytterekord i 2020. Ifølge ejendomsmæglerkæden Home blev der i Holstebro Kommune pakket 279 flere flyttelæs i 2020 end året før. Det svarer til en fremgang på 2,5 procent. Foto: Palle Peter Skov/Home

Statistik: 2020 var et rekordår, hvad angår danskere, der flyttede. Faktisk overgår tallet de seneste 40 års flytninger. 928.029 personer flyttede - det er over 35.000 flere danskere end i 2019, og det slår den hidtidige rekord fra 1995, hvor godt 909.000 flyttede.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Home har trukket.

Home har også set nærmere på, hvor i landet flest har kørt med flyttekasser sidste år.

Annonce

- Flest flytter inden for kommunen, altså fra én adresse til en anden i samme kommune. Men der er også mange flytninger ud af og ind i kommunen, fordi folk får job, uddannelse, flytter sammen med nogen, vender tilbage til hjemstavnen eller søger noget andet, end den nuværende kommune kan tilbyde, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home, i en pressemeddelelse.

Den mest flyttetravle kommune er Allerød, der ligger i hovedstadsregionen. Her flyttede 13,9 flere i 2020 end året før.

- Allerød, Solrød og Ballerup har haft flest flyttende borgere sidste år, konkluderer Michael Dalsager.

De tre kommuner har også været meget ombejlede på boligmarkedet i 2020, og det forklarer meget af fremgangen i flytninger, mener Home.

- I Allerød er der solgt hele 36 procent flere boliger i 2020, i Solrød er der solgt 23 procent flere hjem, og i Ballerup er salget steget 13 procent. En væsentlig årsag - ikke bare her, men i mange andre kommuner - er, at boligkøberne har haft et ønske om at få mere plads både inde og ude, siger Michael Dalsager.

I Region Midtjylland er Silkeborg Kommune den mest flyttende kommune med 8,2 procent flere, der er flyttet. Tallene fra Holstebro Kommune viser ifølge Home, at der flyttede 2,4 procent flere sidste år end i 2019.

I Struer Kommune var der 1,6 procent flere flytninger og i Lemvig Kommune 1,2 procent flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce