Annonce
Holstebro Onsdag

De første borde er bestilt: - Det bliver fedt at servicere gæsterne igen

Efter cirka to måneder, hvor restauranterne kun har haft takeaway på menuen, bliver det igen muligt at sætte sig til bords hos byens spisesteder. Foto: Morten Stricker
Fra den 18. maj må restauranterne igen åbne for spisende gæster. Det har fået de første til at lægge billet ind på et bord på nogle af byens spisesteder.
Annonce

Holstebro: Da planen for anden fase af genåbningen blev lagt frem, var det med restauranter og caféer på menuen. Gæsterne skal ikke længere nøjes med at hente take away. Fra den 18. maj må man igen tage plads på restauranterne og få maden serveret.

Det betyder, at cirka to måneders ufrivillig pause nu er ved at være ovre for restauranterne, og det skaber smil på læberne.

- Vi tripper for at få lov til at komme i gang igen. Vi er jo i den her branche, fordi vi godt kan lide vores gæster. Så det bliver fedt at komme til at servicere dem igen, siger Lisa Lund Jensen, der er indehaver af Munken i Holstebro.

På trods af udmeldingen om, at der igen må serveres mad i restauranterne, går Lisa Lund Jensen ikke konstant rundt med hænderne over hovedet. Åbningen bliver fulgt af en række restriktioner, som gør, at alt ikke er som før.

- Kunne man spole tiden fem måneder tilbage og bare have det, som det var der, så ville det da være det fedeste. Vi skal jo stadig helst kunne lave en forretning ud af det, siger hun.

Annonce

Første bestillinger i hus

Mens flere restauranter har været leveret mad ud af huset, er der også nogle, der har ligget helt stille, siden coronakrisen brød ud. Sådan har det blandt andet været hos Restaurant Under Klippen.

Derfor glæder medejer af restauranten Ertugrul Dogan sig til at kunne tænde op i køkkenet.

- Det bliver rigtigt dejligt, og vi glæder os helt vildt. Man kan mærke på personalet, at der virkelig er en anden gejst nu, hvor vi ved, at vi skal i gang igen, siger han.

Den gejst håber han på, at gæsterne også har.

- Vi har ligget stille så længe, at man næsten kan frygte, at vi er blevet glemt, men jeg tror nu også, at mange savner at komme ud og spise. Vi har i hvert fald fået vores første bestillinger, siger han.

De første bordbestillinger er også begyndt at tikke ind hos Raadhuskælderen, hvor nogle af gæsterne endda var klar til at tyvstarte.

- Der er nogle, der har spurgt, om de ikke kunne få lov til at komme allerede på fredag, men det går ikke. Men det er dejligt, at de også glæder sig til at komme ned til os igen, siger forpagter Kis Gammelgaard.

Annonce

Savner noget liv

Ligesom på Restaurant Under Klippen har madlavningen været sat helt på pause på Raadhuskælderen. Der har ikke været åbent for takeaway, og derfor kribler det for alvor i fingrene på forpagter Kis Gammelgaard at få lov til at åbne igen.

- Det bliver helt fantastisk. Det er ikke så sjovt, når der ikke er noget liv i restauranten. Så jeg glæder mig meget til at møde gæsterne igen og få kontakten med dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce