Annonce
Holstebro Onsdag

De sælger alt fra slikkepinde til biler

Kirsten Vestergaard Karlsen og Henrik Sig Nielsen har her taget plads på bænken midt i butikken. Bag dem anes de gamle såmaskiner, der fulgte med ved overtagelsen af smedjen. Dem kan Henrik dog ikke rigtigt nænne at sælge. Fotos: Ninna Pirchert

Henrik Sig Nielsen og Kirsten Vestergaard Karlsen åbner lørdag den 23. juni deres egen butik med genbrugsfund i den gamle smedje i Vemb, hvor de også har indrettet Bed & Breakfast.

Annonce

Vemb: Da Henrik Sig Nielsen og Kirsten Vestergaard Karlsen, der har dannet par gennem de seneste 11 år, for tre år siden købte den gamle smedje på hjørnet af Søndergade i Vemb, var huset, værkstedet og udhusene fyldt op med gamle ting og sager.

Siden overtagelsen har parret renoveret huset og indrettet det til Bed & Breakfast, der står klar med opredte senge til fem personer. Parret er nu gået i gang med den tredje sæson med mulighed for overnatning i Vemb. Mange af dem, der booker sig ind i på B&B i Vemb, er gæster til fester i området, og der er også mange udenlandske gæster blandt dem.

Nu er parret klar til at tage endnu et skridt i arbejdet med at renovere Vembs gamle smedje.

Lørdag den 23. juni åbner de to nemlig en butik i det omkring 220 kvadratmeter store værksted, hvor parret blandt andet vil sælge nogle af de gamle ting, der stod på adressen, dengang parret overtog ejendommen i april 2015.

- Vi sælger alt fra slikkepinde til biler, konstaterer Henrik og nikker ud mod græsplænen ved hovedgaden, hvor der står et par biler, der er sat til salg.

Møbler, nips og tøj er noget af det, parret sætter til salg i deres nye butik. Bordene i baggrunden har Henrik selv bygget af rå planker. - Der kommer kunder helt fra Fyn for at købe dem, fortæller Henrik.
Annonce

Mere plads

- Vi er to familier, der er flyttet sammen, og vi havde derfor to af det hele. Derfor skulle vi enten rydde op i vores liv eller få mere plads, fortæller 49-årige Kirsten Vestergaard Karlsen.

Parret valgte altså den sidste løsning ved at købe huset på Søndergade 23, der kun ligger et par huse væk fra parrets hjem. Her bor de sammen med den yngste af parrets i alt fem sammenbragte børn - og en hund.

Kirsten arbejder på plejecentret i Asp, og 55-årige Henrik Sig Nielsen er selvstændig med eget værksted på Grønnevej i Vemb, hvor han reparerer biler. Ved siden af arbejdet på værkstedet har han også arbejdet for Udlændingestyrelsen med at tømme flygtningelejre, han kører ud og arbejder med en klovbeskærer, og så bliver han hyret ind af firmaer til forskellige håndværker-opgaver.

Tidligere har Henrik arbejdet på Vald. Birn.

- Jeg blev fyret ti dage før mit 25 års jubilæum. Jeg ville ikke risikere at blive fyret igen. Derfor blev jeg selvstændig, forklarer Henrik.

Kreativiteten blomstrer på Søndergade 23. Her er det Kirsten, der har brugt det gamle sølvtøj, der lå i skuffen, da de overtog huset, til at kreere en noget alternativ lampe til køkkenet i Bed & Breakfast-afdelingen.
Annonce

272 små stykker glas

Henrik har selv haft fingre oppe af lommen for at istandsætte det gamle værksted, der nu skal bruges som butik. Og han har arbejdet ud fra en grundtanke om at bevare så meget som muligt af det gamle.

Oppe under det pudsede loft har han fundet det gamle træloft, der nu ses bag de hvidmalede jernbjælker. De gamle staldvinduer med et-lags-glas har også fået nyt liv.

272 små, stykker glas har Henrik haft i hænderne, og nu fremstår lokalet i en ny og renoveret version.

Planen er, at den nye genbrugsbutik foreløbig kun skal holde åbent om lørdagen.

Oppe på førstesalen i Vemb Bed & Breakfast er de gamle bøger blevet brugt til en lidt anderledes sengegavl. Gæsterne har dog i spøg sagt, at de er lidt utilfredse med, at man ikke kan bladre i bøgerne, så man kan læse, mens man ligger på maven i sengen.
Annonce

Kreativ åre

- Det er kun for sjov, siger Kirsten, mens Henrik konstaterer, at man skal have rigtigt mange gæster, hvis man skal kunne leve af et Bed & Breakfast med en tilhørende genbrugsbutik.

- Men det er hyggeligt at møde en masse forskellige mennesker fra hele verden, synes Kirsten.

Parret har også en masse tanker om på lidt længere sigt at udvide med nye aktiviteter.

- Men det skal ikke være en plage for os. Det skal være sjovt, mener Henrik, der lige som Kirsten har en kreativ åre, som er en fælles interesse for dem.

- Vemb sover hvor? Ja, det er jo spørgsmålet for de gæster, der overnatter i den gamle smedje i Vemb.
De to velklædte mannequin-dukker står i stuen, og nogle af gæsterne har fortalt, at de er blevet forskrækkede, når de om morgenen er kommet ned i stuen og har mødt de to livagtige "beboere". - En af vores gæster besluttede sig for at give hånd til dukkerne for at sige godnat i håb om, at han kunne huske, at de var der næste morgen, fortæller Kirsten. Dukkerne fulgte dog ikke med huset.
Den nye butik har sin helt egen mini-udgave af Kvinde på Kærre - eller Maren å æ Woun, som skulpturen hedder i folkemunde - støbt ind i gulvet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce