Annonce
Holstebro Onsdag

Den klassiske Kajkage - nu med mundbind

Bageriet Max, der har til huse på Vesterbrogade i Holstebro, vil med denne udgave af den klassiske konditorkage minde om vigtigheden i at passe på hinanden i disse coronatider. Foto: Bageriet Max
Bageriet Max på Vesterbrogade i Holstebro har givet sin grønne konditorkager et blåt mundbind på, og de corona-bevidste Kajkager giver 10.000 kroner til Støt Brysterne i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Er du på udkig efter noget sødt - og coronasikkert - til fredagskaffen, så har vi et fremragende forslag hertil. Kajkagen, der består af bløde lagkagebunde og luftig jordbærskum, er en dansk klassiker, som nu er udstyret med mundbind, for at minde om vigtigheden i at passe på hinanden - særligt nu, hvor smittetrykket er stigende.

Sådan skriver Bageriet Max på sin Facebook-side om bageriets nyeste påhit: En klassisk, grøn Kajkage, der er udstyret med mundbind.

- Jeg har handlet hos jer i mange år. Det her er simpelthen for meget, og jeg kommer ikke til at købe disse kager, lyder den første kommentar på Facebook til kagerne, men langt de fleste af de øvrige mange kommentarer går på, at det er en sjov idé.

- En af pigerne i bageriet spurgte, hvordan vi kunne støtte Støt Brysterne-kampagnen i år, og da vi havde delt Kajkagerne med mundbind på vores Facebook-side og så, at de var populære, blev vi enige om, at "Kaj støtter brysterne", fortæller bagermester Jesper Sander fra Bageriet Max, der donorer 10.000 kroner til brystkræft-kampagnen via de små, grønne konditorkager.

Annonce

50 til 100 om dagen

Påhittet har også vist sig at være populært i bagerbutikken.

- Vi kan stort set sælge alle dem, vi laver, siger Jesper Sander og fortæller, at der hver dag ryger mellem 50 og 100 grønne konditorkager over disken.

Planen er at forsætte med at fremstille Kajkagerne med mundbind en uges tid endnu.

Irene Mohrsen, der er en af dem, som holder styr på tropperne ved den lokale indsamling til kampen mod brystkræft, fortæller, at det er 12. år for Lyserød Lørdag i år.

Men som for så meget andet er det på grund af coronasituationen anderledes i år.

- Vi har indstillet den fysiske indsamling i år, og vi arrangerer for eksempel heller ikke modeshow, men der er stadig mulighed for at støtte Lyserød Lørdag i Holstebro ved at sende penge via vores mobilepay nummer 90373, fortæller Irene Mohrsen, der derfor er ekstra taknemmelig for donationen fra Bageriet Max i år.

Lyserød Lørdag er en landsdækkende event under Støt Brysterne-kampagnen, som indsamler penge til brystkræftsagen. Eventen er i år planlagt til lørdag den 3. oktober.


Da kagen i 50’erne for første gang indfandt sig hos de danske bagere, var den kendt som Frø-kagen, og først senere fandt en smart bager ud af at bruge den elskede tv-frø til markedsføring af kagen.

TV2s forklaring på Kajkagen.


Holstebro har de seneste fem år været den kommune i hele landet, der har samlet flest penge ind til Støt Brysterne-kampagnen.

Ifølge Wikipedia kan navnet på konditorkagen spores tilbage til slutningen af 1970'erne, hvor dukkeparret Kaj og Andrea var populære figurer i dansk børnefjernsyn, men selve kagen blev udviklet endnu tidligere.

- Da kagen i 50’erne for første gang indfandt sig hos de danske bagere, var den kendt som Frø-kagen, og først senere fandt en smart bager ud af at bruge den elskede tv-frø til markedsføring af kagen, forklarer TV2.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce