Annonce
Holstebro Onsdag

Den nye campingvært er mand for at bage en god pizza

Mahmoud Hamad og Trine Kragelund på campingpladsens legeplads sammen med børnene Alba, Jonas og Nora. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Mahmoud Hamad flygtede sammen med familien fra borgerkrigen i Libanon. Han lærte tidligt at arbejde og er som 38-årig klar til nye udfordringer i Mejdal.
Annonce

Holstebro:- Vi skal helt sikkert have en pizzaovn. Jeg elsker at bage pizza og er rigtig god til det.

Smiler den nye campingchef på DCU-Camping Holstebro Sø i Mejdal, Mahmoud Hamad, 38.

Allerede som 11-årig lærte han at bage pizza, da han fik sine første erfaringer i restaurantbranchen i Holstebro. Tre år tidligere var han kommet til Danmark sammen med sin mor og fire brødre. På flugt fra borgerkrigen i Libanon. De landede i Aulum, hvor hans far var ankommet et par år tidligere.

- Vi fik en helt enestående modtagelse og kunne slet ikke fatte, hvor fredeligt her var. Jeg kører nogle gange gennem Aulum for at mindes, fortæller han rørt.

Vi er jo selv unge og har små børn, og derfor er der en god chance for, at vi kan være med til at ramme noget af det, som de unge gerne vil have

Mahmoud Hamad, ny campingvært i Mejdal

Annonce

Tegning viste vejen

Et år senere flyttede familien til Holstebro, hvor han begyndte i skolen på Sønderland, derefter Nørreland og sluttede på Sct. Jørgens Skole. Han kunne lide at tegne og et par ugers praktik hos reklamebureauet Proff Art bekræftede ham i, at han havde evnerne. Derfor søgte han ind som mediegrafikerelev i Herning, kom ind og tilbragte læretiden hos Thomsens Bogtrykkeri i Holstebro. Han var uddannet i 2004 og fortsatte her, indtil trykkeriet blev solgt.

Sideløbende var han blevet selvstændig i pizza-branchen. Allerede som 18-årig købte han sammen med sine brødre Osteboden ved Brotorvet i Holstebro. Brødrene var meget driftige og havde også gang i pizzarier i Herning og Lemvig.

- Vores indstilling er, at man skal gøre noget selv - være aktiv. I fællesskab. Vores familie er en enhed, forklarer Mahmoud Hamad.

Annonce

Uddannelse vigtig

Men han lovede også sig selv, at han ikke skulle leve af at lave pizzaer resten af livet. Derfor var det vigtigt for ham at tage en faglig uddannelse.

- Så jeg lavede den sidste pizza samme dag, som jeg var udlært som svend, smiler han.

Men nu er han parat til at tage pizzabagningen op på hyggeniveau på campingpladsen.

Brødrene har i øvrigt også forladt pizzabrancen for at få mere familievenlige arbejdstider. Tre brødre jobber nu som frisører - i Sunds, Nykøbing og Brande. Den ene bror tog til Libanon for at lære faget - og uddannede de to øvrige.

Mahmoud Hamad

Mahmoud Hamad, 38, er fra 1. marts ny campingvært på DCU-Camping Holstebro, tidligere Mejdal Camping.

Han er gift med Trine Kragelund, 35, og de har børnene Jonas (2010), Alba (2013) og Nora (2016).

Trine jobber som chefsekretær i økonomiafdelingen ved Holstebro Kommune for vicekommunaldirektør Claus Brandt.

Hun har studeret arabisk og kommunikation på Aarhus Universitet med indlagte semestre i Yemen og Libanon og efterfølgende taget uddannelse i offentlig administration hos VIA University College sideløbende med deltidsjob hos Holstebro Kommune.

Annonce

Tilbage til rødderne

Efter at have forladt bogtrykkeriet arbejdede Mahmoud Hamad en kort tid som tolk for Dansk Flygtningehjælp og de følgende fem år for Eltax, der producerede højttalere i Aulum.

I 2009 skulle kæresten Trine opholde sig et halvt år i Libanon som led i sine arabiske studier og de tog afsted sammen. Parret boede i Beirut sammen med to venner.

- Det var virkelig fedt at lære Libanon og mine rødder at kende på egen hånd, fortæller han.

En helt særlig oplevelse var et samvær med komikeren Omar Marzook og skuespilleren Flemming Jensen, der var besøg som ambassadør for organisationen Danmission.

- Vi blev inviteret til at følge dem, og det gav os nogle enestående oplevelser blandt andet med besøg i flygtningelejre og hos højtstående embedsmænd og ministre, fortæller Mahmoud Hamad.

- Mit arbejde har givet mig mange venner rundt i verden, og det har været meget spændende at arbejde sammen med vildt engagerede og dygtige kolleger, siger Mahmoud Hamad. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

International erfaring

2010 blev igen et begivenhedsrigt år. Sammen med en ven etablerede han en webshop i Viborg med onlinesalg af højttalere og rådgivning om opstart af webbutikker. Han blev gift med Trine, og de fik deres første barn, sønnen Jonas.

Efter fem år var der ikke længere økonomi i webshoppen, og han blev ansat i den Holstebro-baserede virksomhed Pixels med base i Nupark. Med fokus på at hjælpe nye kunder i gang med at bruge Pixels software. Det gav stor rejseaktivitet, blandt andet til Vietnam, hvor mange af Pixels medarbejdere jobber, men også til mange andre internationale destinationer.

- Det har givet mig mange venner rundt i verden, og det har været meget spændende at arbejde sammen med vildt engagerede og dygtige kolleger, siger Mahmoud Hamad, der sagde farvel til Pixels den 1. marts for at koncentrere sig om det nye job som campingchef.

Annonce

Sats på de unge

Campingsæsonen går til midt i oktober, og familiens plan var at rejse en tur til USA herefter.

Men det sætter den matte sæsonstart formentlig en stopper for.

- Vi vælger nok at koncentrere os om forbedringer her på pladsen og at gå videre med udviklingen, siger campingchefen.

Dansk Camping Union har planer om at afprøve nogle nye koncepter på pladsen i Holstebro, blandt andet initiativer rettet mod de unge familier.

- Vi er jo selv unge og har små børn, og derfor er der en god chance for, at vi kan være med til at ramme noget af det, som de unge gerne vil have, siger Mahmoud Hamad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce