Annonce
Holstebro Onsdag

Den nye købmand: - Jeg glæder mig jo bare sindssygt meget til at få butikken op at køre

Der er travlt denne søndag i købmandsbutikken i Staby. Her hjælper et dusin af byens borgere til med at få den nye butik malet indvendigt, renoveret og gjort klar. Foto: Jan Briks
Frivillige og byens kommende købmand arbejder på højtryk for at få gjort købmandsbutikken i Staby klar til åbning sidst i maj. Og der er stadig nok, der skal gøres.

Staby: Malerrullerne stryger med hvidt henover træbeklædningen, mens der udenfor kastes flere års opmagasinering ned fra loftrummet.

Købmanden i Staby holder arbejdssøndag, og et lille dusin mennesker er mødt op for at hjælpe til med gøre butikken klar til åbning sidst i maj.

En af dem er kunstmaler Hanne Arberg, der i dag har skiftet kunstpenslen ud med en bredere af slagsen:

Annonce

- Der har jo været lukket hernede ved købmanden i en måneds tid, og det kan man godt mærke på byen. Der er slet ikke det liv, der plejer at være, siger hun.

Mogens Kirkgaard er enig. Han er formand for Ejendomsselskabet Købmanden i Staby ApS, der ejer bygningen.

- Det betyder alt for den her by at have en købmand. Det er byens nerve. Det er her vi mødes og snakker sammen, handler ind og henter vores pakker. Og jeg tror da, nu hvor vi får større købmand herude med større sortiment, at vi kan få lokket flere til - også turister, siger han.

For at få gjort købmanden klar har lokale på stribe hjulpet til med at gøre butikken klar henover de sidste mange uger. Næsten al butikkens indmad er pillet ud, da det skal sættes op på en ny måde, når butikken er malet færdig indvendig. Og så skal også loftrummet have et lag tykkere isolering.

Det nye ansigt

Det er 34-årige Niels-Christian Frost Østergaard Schultz, der med Holstebro-købmand N.P. Skræddergaard overtager driften i butikken. Men det er førstnævnte, der kommer til at stå her til dagligt. Også han er med i dag:

- Det er jo egentlig byen, der har butikken, men det her er jo også en mulighed for mig for at lære folk at kende, og jeg glæder mig jo bare sindssygt meget til at få den op at køre, siger han.


Jeg føler lidt, at alt er kaos - men det er det jo ikke.

Niels-Christian Frost Østergaard Schultz, ny købmand i Staby


Først er der dog mange delelementer, der skal falde på plads:

- Jeg føler lidt, at alt er kaos, griner han og tilføjer:

- Men det er det jo ikke. Vi har styr på det. Det er bare mig, der ikke har prøvet sådan noget her før, siger han.

I dag - og i de kommende arbejdsweekender er der da også nok at gå i gang med for de fremmødte:

- Jamen det hele skal jo males og renoveres og gøres lyst og lækkert - så det føles større i butikken, og generelt er folk jo bare fantastisk gode til at hjælpe til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Love is in the air

Annonce