Annonce
Holstebro Onsdag

Det er det hele værd, når folk har det sjovt

Jens Meldgaard fik overrakt prisen som "årets leder" af en repræsentant fra Sparekassen Thy. Med prisen fulgte også en pokal, blomster, 5000 kroner og en thermokande Foto: Morten Stricker

Jens Meldgaard blev fredag aften hædret med prisen som årets leder for sin indsats som formand for "Kom og dans Holstebro". Alle de frivillige timer er det hele værd, når folk har det sjovt og glædes over dansen.

Annonce

Holstebro: Han havde ikke regnet med, at han skulle bruge sin fredag aften på at blive hyldet af godt 500 mennesker på scenen i musikteatret i Holstebro.

Jens Meldgard havde ikke skænket det en tanke, at han rent faktisk kunne vinde, da han blev nomineret som "årets leder". Han løb dog med hæderen for den utrættelige indsats, som han har leveret for danseforeningen "Kom og dans Holstebro" igennem 17 år, siden foreningens opstart i år 2002.

- Jeg er virkelig stolt, og det var overhovedet ikke noget, som jeg havde regnet med. Jeg gør det, fordi det er sjovt, men det er dejligt at få en anerkendelse som den pris her, siger Jens Meldgaard.

Tilbage i år 2002 var det Jens' kone, Irene, som lokkede ham med ned i foreningen. Dengang var han blot udøvende danser, men han fik hurtigt smag for swing, boogie, rock'n'roll og de andre danse, som der bliver undervist i hos foreningen. Han deltog begejstret i undervisningen og fælles arrangementer, og som årene gik fik han mere og mere ansvar i foreningen.

Kom og dans-konceptet

Udover afdelingen i Holstebro, så er der "Kom og dans"-foreninger i hele landet."Kom og dans" stammer fra Norge, hvor det blev startet i 1970'erne af en mand ved navn Johan Fasting.

Konceptet kom til Danmark i 1993, hvor en kvinde ved navn Winni Møller Jensen startede det op i Århus, og det blev senere til den første danske "Kom og dans"-forening i Århus i 1998.

Der er i alt 28 danske byer, som har taget konceptet til sig. Udover Holstebro er nogen af dem Randers, Aalborg, Esbjerg, Thisted.

Foreningens mål er at skabe et godt socialt miljø og fysisk udfoldelse gennem dansen.

Annonce

Foreningens blæksprutte

Han har fungeret som revisor, og så blev han også medlem af danseaftensudvalget, hvor han brugte mange timer på at planlægge og arrangere. Et udvalg, som han stadig er med i den dag i dag. Samtidig er det ham, der lægger bil og trailer til, når der skal fragtes musikudstyr og praktisk udstyr til dansearrangementer. I 2007 blev han valgt til bestyrelsen, og siden 2013 har han været formand.

Med andre ord, så spiller han en stor rolle i at få foreningen til at hænge sammen. Belønningen kommer i form af glade medlemmer ifølge Jens Meldgaard.

- Det er det hele værd, når folk har det sjovt med dans. Når der kommer et medlem hen til mig og siger, at de aldrig har haft det så sjovt, så luner det, siger Jens Meldgaard, som til daglig er pelsdyravler.

De andre nominerede til prisen var Poul Jensen fra Mejrup GU og Ulrich Heimose fra Holstebro Bueskytteforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce