Annonce
Holstebro Onsdag

Dianas bil blev uretmæssigt konfiskeret: Da hun fik den tilbage, var den muggen indvendig

Da Diana Schmidt fik sin konfiskerede bil tilbage fra politiets varetægt var den fyldt med mug indvendigt. Nu søger hun erstatning. Privatfoto: Diana Schmidt
Det tog Diana Schmidt fra Ulfborg fire måneder at få sin konfiskerede bil tilbage fra politiet. Da det endelig lykkedes, var den fyldt med mug.

Ulfborg: Loven om vanvidsbilisme trådte i kraft den 31. marts sidste år. En lov, der gør det muligt for politiet at konfiskere biler, der har været anvendt til såkaldt vanvidskørsel.

Om det er ejeren selv, der sidder bag rattet eller en bekendt, der har lånt den, skelnes der ikke mellem. Bilen konfiskeres uanset hvad.

Og konfiskeret - det blev Dianas Schmidts DS 7 Crossback i september sidste år, da en nær bekendt havde kørt vanvidskørsel i den. Problemet var bare, at den nære bekendte ikke havde lånt bilen - men stjålet den.

Annonce

- Jeg var i retten den 20. december med det her, og der fik jeg rettens ord for, at den bil, som politiet jo havde været hjemme på min adresse og konfiskere, altså var stjålet - ikke lånt, siger hun.

På det tidspunkt havde Diana måttet undvære sin halv million-kroner dyre bil i flere måneder, og var ved at miste tålmodigheden.

Jeg synes, der er mange ting i den her sag, som politiet kunne have gjort anderledes. Og jeg synes, det har taget alt for lang tid at få min bil tilbage - og så at få den tilbage i den tilstand.

Diana Schmidt, cnc-operatør, bosat nær Ulfborg

Mandag i sidste uge kunne hun så langt om længe afhente sin bil, efter at den havde været i varetægt hos Midt- og Vestjyllands Politi. Men gensynsglæden blev kort.

- Da jeg åbner døren ind til bilen, er der mug overalt. På sæder, måtter og overalt indeni, fortæller hun.

Surrealistisk

28-årige Diana Schmidt ringer til sin advokat, som råder hende til at køre bilen på værksted med det samme for at få en vurdering af skaderne, som ifølge værkstedet løber op i omkring 20.000 kroner.

Sådan så Dianas DS 7 Crossback ud indvendigt, da hun fik den tilbage fra politiet i starten af det nye år. Privatfoto: Diana Schmidt

Det har hun nu søgt politiet om erstatning for.

- Alt i alt synes jeg, at det har været et forvirrende og helt igennem surrealistisk forløb. Surrealistisk fordi, min bil bliver stjålet. Endnu mere surrealistisk, da politiet kommer og tager den, og så at den er fyldt af mug, da jeg får den tilbage, siger hun.

Annonce

Beklageligt

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er man kede af forløbet. Det fortæller politikommissær Kim Steniche, leder af logistikafdelingen, til TV Midtvest.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har udleveret et køretøj, der er i ringere stand, end da vi modtog det. Der er selvfølgelig mulighed for at indgive en klage, og så vil vi se på en eventuel erstatning, udtaler han til tv-stationen.

Tilbage hos Diana, der til dagligt arbejder som cnc-operatør, og som bor mellem Ulfborg og Staby med sine børn, har hun ikke meget til overs for politiets håndtering af sagen.

- Jeg synes, der er mange ting i den her sag, som politiet kunne have gjort anderledes. Og jeg synes, det har taget alt for lang tid at få min bil tilbage - og så at få den tilbage i den tilstand, siger hun.

Annonce
Holstebro Onsdag

Stormøde om nyt sangkraftcenter venter

Annonce
Holstebro Onsdag

Over 700 elever deltager i hjernens motionsdag

Annonce
Holstebro Onsdag

Brunch og besøg af forfatter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En musikalsk forestilling for både børn og voksne

Holstebro Onsdag

Vandretur i og omkring Sir Lyngbjerg

Holstebro Onsdag

Dyk ned i kunsten sammen med konservator

Holstebro Onsdag

Hør om oldtidens syn på rummet

Holstebro Onsdag

Actionfyldt teaterstykke på Odin Teatret

Holstebro Onsdag

Provst fortæller om roman

Holstebro Onsdag

Gartneren har udpeget sit yndlingssted

Holstebro Onsdag

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Holstebro Onsdag

Ny kirkekoncert i Idom

Holstebro Onsdag

Kyndelmisse og vintersange i kirke

Holstebro Onsdag

Lær hvordan du kan sy tøj ud af genbrugsmaterialer

Holstebro Onsdag

Efter svære år er malerbøtten vendt

Annonce