Annonce
Holstebro Onsdag

Digterens lillebror var også på scenen

Niels Hav's lillebror, tidligere sognepræst Søren Nielsen, var også på scenen. Foto: Tommy Bay
Annonce

Holstebro: Torsdag den 3. september blev en ny sæson af "Poesi på en torsdag" indledt - under behørigt hensyntagen til corona.

Således blev pausen afviklet i hold, så alle kunne komme ud i foyeren, købe sig en glas vin, komme på toilettet, eller erhverve sig en bog med digte af aftenens hovednavn Niels Hav, uden at stå for tæt.

Digteren begejstrede publikum med veloplagte, humoristiske og finurlige digte, blandt andet fra sin seneste udgivelse, "Øjeblikke af lykke", der er udkommet her i 2020 på Det Poetiske Bureaus Forlag.

Niels Hav er født i Gudum i 1949, og voksede op i Asp. I dag bor han i København med sin kone, pianisten Christina Bjørkøe, der heldigvis var rejst med til det vestjyske i anledning af "Poesi på en torsdag". Heldigvis, fordi det betød, at hun berigede aftenens publikum med Beethoven ad to omgange - helt forrygende.


Pausen blev afviklet i hold, så alle kunne komme ud i foyeren, købe sig en glas vin, komme på toilettet, eller erhverve sig en bog med digte af aftenens hovednavn Niels Hav, uden at stå for tæt.


Niels Hav læste som ung til præst i Aarhus, inden han kom på andre tanker og besluttede at blive forfatter og digter. Hans lillebror afsluttede derimod sit teologistudie - og blev præst i Holstebro. Niels Hav's lillebror er Søren Nielsen, der netop er gået på pension efter mere end 30 år som sognepræst ved Holstebro Kirke.

Derfor var lillebror da også aftenens "kendte holstebroer", som læste yndlingsdigte af blandt andet Michael Strunge og Søren Ulrik Thomsen.

Publikum kunne også glæde sig over Odin Teatrets Husorkester samt lektor emeritus, Gerd Schmidt Nielsen, der på vanlig vis fremførte et lyrisk essey om aftenens digter.

Pianisten Christina Bjørkøe. Foto: Tommy Bay
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce