Annonce
Holstebro Onsdag

Efterårssæsonen: Alt er nyt i Holstebro Filmklub

Filmklubbens medlemmer kommer til at sidde komfortabelt fremover - men først skal de lige finde ud af at tilmelde sig og bestille billetter digitalt. Arkivfoto
Sæsonen 2020 bliver på næsten alle måder ny og anderledes for Holstebro Filmklub, der dels er rykket ind i Big Bio og dels må bøje sig for corona-reglerne.

Holstebro: Formanden er den samme.

Forhenværende lektor ved Holstebro Gymnasium & HF, Lonni Gelsdorf, beklæder stadig den post.

Men alt andet er nyt i Holstebro Filmklub.

Annonce

Selvfølgelig er der nye film i sæsonen 2020, men de vises også i en ny biograf. Der er sat loft over, hvor mange medlemmer klubben kan have - på grund af corona. Og klubben er blevet digital, fordi corona gør det umuligt at bevare systemet med kontant betaling ved indgangen.

Mandag den 7. september var der premiere på billetbestillingen, som nu foregår online.

- I det store og hele gik det godt. Der var et par stykker, der ringede til mig, fordi de ikke kunne finde ud af det, og så henviste jeg dem til vores webmaster, fortæller Lonni Gelsdorf.

Landets smukkeste

Filmklubben har udsendt en udførlig vejledning med sit sæsonprogram, så man kan se, hvordan man bliver medlem, og hvordan man bestiller billetter.

- Jeg synes altså, at det er til at finde ud af. Jeg var kun ti minutter om at bestille billetter til at alle film, og jeg er ikke nogen ørn til it, siger formanden.


Lige nu er der 170, der har tilmeldt sig. Vi har sat et loft på 220. Hvis vi rammer loftet, og vi finder ud af, at der er mange, der forgæves har forsøgt at blive medlem, vil vi tage det op til overvejelse i forårssæsonen, for vi kan jo leje en sal mere i Big Bio.

Lonni Gelsdorf, filmklubformand


Problemet er de medlemmer, der ikke har internet-adgang. Sidste år havde klubben to-tre medlemmer, der ikke havde computer eller adgang til én, men dengang var det ikke strengt nødvendigt, bare praktisk. Nu skal man bestille via computer.

- Big Bio vil ganske enkelt ikke have os siddende ved vores lille bord og tage imod kontanter her i en coronatid, forklarer Lonni Gelsdorf.

Det er bestemt ikke en kritik af Big Bio, som formanden er begejstret for, at filmklubben nu er en del af.

- Jeg vil vove at påstå, at vi nu driver filmklub i landets smukkeste biograf. Og man kan føle sig helt tryg, for der er både plads og luft, siger Lonni Gelsdorf.

Annonce

Loft på antallet

Holstebro Filmklub viser efterårssæsonens seks film på mandage, og hver film vises to gange. Sådan var det også sidste år, hvor klubben havde godt 250 medlemmer. Men med coronas indtog kan der maksimum være 120 mennesker i Big Bios sal ad gangen. Derfor har filmklubben nu sat en begrænsning på antallet af medlemmer.

- Lige nu er der 170, der har tilmeldt sig. Vi har sat et loft på 220. Hvis vi rammer loftet, og vi finder ud af, at der er mange, der forgæves har forsøgt at blive medlem, vil vi tage det op til overvejelse i forårssæsonen, for vi kan jo leje en sal mere i Big Bio. Men på nuværende tidspunkt tør vi ikke - der skal også være økonomi i det, siger Lonni Gelsdorf.

Filmklubben har en sund økonomi, som man nødig vil sætte over styr.

Filmklubben har opfordret medlemmerne til at bestille sammen, hvis de er ægtefæller, nære venner eller lignende. Så kan de nemlig sidde ved siden af hinanden. Men hvis der er mange enlige, der bestiller, kan der være færre i salen, fordi der skal være en tom stol imellem folk, der ikke kender hinanden.

Fordi man skal nå at spritte af mellem filmforevisningerne er mandagens første filmforevisning rykket frem til klokken 14. Den andre forevisning er klokken 17 som normalt.

De to ekstra lørdagsforevisninger, som er film ud over de seks ordinære i programmet, vises kun én gang. Så her er der først-til-mølle kamp om de 120 mulige pladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce