Annonce
Holstebro Onsdag

Efter nyt underskud skal det nu afgøres, om Rock i Holstebro skal bestå

De to første år af de nye Rock i Holstebro-folks levetid har budt på regnvejr. Det første år kom der meget, i år blev det ikke så slemt, som meteorologerne forudså, men de dystre forudsigelser var alligevel nok til gå over interessen, vurderer formanden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Formand Jørn Bruun tror på, at Rock i Holstebro kommer igen. Møder med samarbejdspartnere den kommende måned skal afgøre, om der er grundlag for en ny festival.
Annonce

Holstebro: 2019-udgaven skulle være året, hvor underskud blev vendt til overskud, så der både kunne komme penge til de frivillige foreninger, og man kunne betale af på sidste års underskud.

I stedet kom 2019-udgaven til at synge den samme sang, som folkene bag Rock i Holstebro for længst er blevet trætte af at høre.

- Ser vi isoleret på Rock i Holstebro i år, så får vi et mindre underskud, som faktisk er til at leve med. Det er i omegnen af 50.000 til 75.000 kroner, konkluderer formand for Rock i Holstebro, Jørn Bruun.

"Til at leve med" er måske for meget sagt, for Rock i Holstebro skal ifølge formanden nu ud at snakke med sponsorer og samarbejdspartnere om festivalens fremtid.

- Vi arbejder hen imod, at Rock i Holstebro skal bestå, men der er en række faktorer, der skal falde på plads først. Vi skal have kigget på, hvordan vi kan få en ny udgave strikket sammen, og hvordan den skal se ud, via samtaler med sponsorer og så videre. Det har ikke været muligt at have den snak endnu på grund af sommerferien, siger Jørn Bruun.

Det er rent ud sagt pisseirriterende, når jeg og de mange andre frivillige bruger så mange kræfter, og det så ikke rigtig giver nogen penge til os alligevel. Men jeg synes, at vi har gjort det, vi kunne, og gjort det godt, så det tager jeg med mig.

Jørn Bruun, formand, Rock i Holstebro.

Annonce

Optimistisk

Formand vælger dog at være optimistisk.

- De tilkendegivelser, vi har fået fra erhvervsdrivende, har lydt på, at de ønsker et nyt Rock i Holstebro, ligesom de har givet udtryk for, at vi sammen vil hjælpe hinanden. Jeg ser meget positivt på, at der også næste år kommer Rock i Holstebro - hvordan det skal tage sig ud, må de kommende møder afgøre, siger Jørn Bruun, der forventer en afgørelse i løbet af august.

Var der bare kommet 200 flere publikummer, så kunne der have været et overskud i stedet, ærgrer formanden sig.

- Eller havde der været en bedre vejrudsigt op til dagen. Det er så små ting, vi snakker om. At der også lå fire store arrangementer i Holstebro inden for otte dage, var heller ikke til gavn for nogen af os, så alle skal være bedre til at koordinere næste år, siger Jørn Bruun.

Annonce

Små marginaler

Nye folk overtog for to år siden Rock i Holstebro, men i år var første gang, hvor de havde alt at sige i valget af musik og festivalen generelt. En ny taktik blev at skære ned på musikbudgettet, så det harmonerede med tilskuerantallet, der i sine velmagtsdage lå på over 10.000 besøgende, men med tiden er det antal blevet halveret.

- Det er rent ud sagt pisseirriterende, når jeg og de mange andre frivillige bruger så mange kræfter, og det så ikke rigtig giver nogen penge til os alligevel. Men jeg synes, at vi har gjort det, vi kunne, og gjort det godt, så det tager jeg med mig. Jeg vælger også at tage det med mig, at Rock i Holstebro i år lige så godt kunne have givet 50.000 i plus. Der var tale om så små marginaler, siger Jørn Bruun.

Hvor stor er chancen for, at Rock i Holstebro også spiller næste år?

- Vi håber og tror på, at Rock i Holstebro vender tilbage, siger Jørn Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce