Annonce
Holstebro Onsdag

Efterskole går online for at holde unge musikere i gang

Hr. Borgs Bal er under normale omstændigheder workshops i folkemusik og folkedans for unge samt en koncert med dagens instruktører på OrkesterEfterskolen i Holstebro tre til fire gange om året med nogle af de bedste folkemusikere fra Danmark og Norden. Foto: OrkesterEfterskolen
Lørdag den 6. marts forvandler OrkesterEfterskolen Hr. Borgs Bal til en online-workshop og en live-streamet koncert.

Holstebro: Corona-situationen har fået OrkesterEfterskolen i Holstebro til at forvandle Hr. Borgs Bal til en online-workshop og en live-streamet koncert med det prisvindende, dansk-svenske band Trio Mio.

Det sker lørdag den 6. marts.

Hr. Borgs Bal er for unge mellem 13 og 17 år, som har lyst til at smage på folkemusikken- og dansen.

Det er første gang, skolen arrangerer et online-sats af dette format, oplyses det i en pressemeddelelse.

Konceptet er udtænkt af skolens folkemusiklærer og projektleder af Hr. Borgs Bal, Maja Kjær Jacobsen, som et forsøg på at skabe noget sjovt og unikt under nedlukningen, hvor unge musikere kan opleve et fællesskab på trods af afstanden.

Og ikke mindst er det et forsøg på at undgå endnu en aflysning.

Mere om Hr. Borgs Bal

I et samarbejde mellem OrkesterEfterskolen i Holstebro, Holstebro Musikskole og Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, er målet med Hr. Borgs Bal at agere bindeled for de unge fra Musikskole til efterskole, MGK og i sidste ende musikkonservatorium.

Hr. Borgs Bal et arrangement af "Unge for Unge" og arrangeres af tre elever fra efterskolen i samarbejde med projektleder Maja Kjær Jacobsen.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og er en del af skolens status som "talentmiljø" for folkemusik.

Hr. Borgs Bal på OrkesterEfterskolen sendes direkte fra OrkesterSalen i Holstebro lørdag 6. marts med workshop på Zoom og en livestreamet koncert. Både workshop og koncert er gratis.

Workshoppen kræver tilmelding på OrkesterEfterskolens hjemmeside: www.OrkesterEfterskolen.dk/borgs-bal.

- Jeg underviste på en festival i Washington State i USA i slutningen af januar i år, hvor hele festivalen var lagt om til at foregå online på grund af corona, så jeg sad hjemme i mit musikrum og underviste 40 personer på den anden side af kloden i dansk folkemusik. Og så tænkte jeg, at den idé kunne da bruges til Hr. Borgs Bal, fortæller Maja Kjær Jacobsen, som er lærer og koordinator på Folkemusiklinjen på OrkesterEfterskolen.

Maja Kjær Jacobsen Maja Kjær Jacobsen er violinist og sanger, har base i Silkeborg, og spiller i den pan-skandinaviske trio, Fru Skagerrak, og den midtjyske duo, Maskineri.


Jeg sad hjemme i mit musikrum og underviste 40 personer på den anden side af kloden i dansk folkemusik. Og så tænkte jeg, at den idé kunne da bruges til Hr. Borgs Bal.

Maja Kjær Jacobsen, projektleder, lærer, sanger og musiker


Ved siden af sin stilling på OrkesterEfterskolen arbejder hun lige nu på sit første album i eget navn med nykomponeret, nordisk folkemusik.

- Det betyder meget for skolens folkemusiklinje at præsentere et bredt spektrum af musikere fra både Danmark og resten af de nordiske lande, fordi vi stiler efter at afkræfte nogle fordomme og give et fyldestgørende billede af, hvordan folkemusikken faktisk ser ud i dag: Alsidige professionelle musikere med et tårnhøjt niveau, som deler en passion for folkemusikkens nerve og særlige evne til at samle folk. Trio Mio er perfekt til den rolle, tilføjer hun.

Trio Mio er pladeaktuel med sit sjette album, Polyglot Pike, og har modtaget flere priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Annonce