Annonce
Holstebro Onsdag

Elever samlede en kvart million kroner ind til udsatte børn

Selvom coronarestriktioner satte en stopper for skolernes julearrangementer og andre fysiske indsamlingsaktiviteter, så gjorde eleverne en stor indsats for at fortsætte indsamlingen digitalt. Sådan lyder det fra SOS Børnebyerne, der også oplyser, at skoleelever fra Holstebro Kommune har bidraget til indsamlingen med 11.768 kroner. Foto: Chilie Hviid Orloff
Annonce

Holstebro: Rekordmange elever deltog i december i SOS Børnebyernes skoletilbud, Omvendt Julekalender. Tilbuddet havde også stor opbakning i Holstebro Kommune, hvor 1188 elever fra 18 skoler i kommunen deltog.

På landsplan engagerede mere end 70.000 elever sig i kalenderen, der gennem små film og opgaver til hver dag i december fik eleverne til at vende blikket ud mod verden.

Fakta om Omvendt Julekalender

  • Omvendt Julekalender slår i år rekord med mere end 70.000 deltagere. Sidste år deltog 30.000 børn, mens det højeste antal deltagere hidtil har været 51.000 børn.
  • Julekalenderen henvender sig til skoleelever fra 0. - 6. klasse.
  • Med årets resultat har julekalenderen i de otte år, den har eksisteret, samlet mere end to millioner kroner ind til udsatte og forældreløse børn.
  • Omvendt Julekalender indeholder film og opgaver til hver dag i december. I hver film kan eleverne møde et barn, der lever helt anderledes end herhjemme.
  • Det er gratis for skolerne at deltage i kalenderen, og det er frivilligt, om klassen vil samle ind.
  • Omvendt Julekalender er tilbage i 2021.

Det oplyser SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

- Med Omvendt Julekalender viser vi danske elever, at de har meget til fælles med børn fra andre lande, men samtidig viser vi også, at forældreomsorg og skolegang ikke er en selvfølge for alle børn. Det er en vigtig fortælling, og det gør mig rigtig glad, at rekordmange elever har fulgt med, siger Mads Klæstrup Kristensen, der er direktør hos SOS Børnebyerne.

I forbindelse med Omvendt Julekalender samlede flere klasser landet over også ind til udsatte børn.

Eleverne fra Holstebro Kommune bidrog med 11.768 kroner, og i alt blev der indsamlet mere end 250.000 kroner.

Pengene skal nu gå til at give verdens forældreløse og udsatte børn et trygt hjem og en god opvækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce