Annonce
Holstebro Onsdag

Emilies konfirmation er atter udskudt: Tredje gang må være lykkens gang

Familien Larsen består foruden af den kommende konfirmand, Emilie, og mor, Annette, også af far, Bjarne, der arbejder som lagerekspedient hos VW i Holstebro og lillesøster, Ida på ni år. Arkivfoto: Morten Stricker
Planen var, at Emilie Larsen skulle konfirmeres den 10. maj, men på grund af coronasituationen blev hendes - og alle andre konfirmationer - udsat. Emilies først til den 7. juni og nu til den 20. september - og det er familien Larsen egentligt godt tilfreds med.
Annonce

Holstebro: - Vi havde både forventet og håbet på, at konfirmationen blev udsat endnu en gang, og ja, det er tredje gang, vi inviterer vores gæster til konfirmation. Men gæsterne må jo bare endnu en gang strege datoen ud og skrive en ny på invitationen.

Sådan lyder det fra Annette Larsen.

Hun er mor til Emilie, der går i 7. klasse på Den Kristne Friskole, og søndag den 10. maj skulle have været Emilies - og familiens - store dag. Men coronavirus stak en kæp i hjulet for både Emilies og alle andres planer for konfirmationer i foråret. Kirkeministeriet besluttede nemlig efter nedlukningen af landet at udskyde alle konfirmationer til - foreløbig - efter pinse.

I begyndelsen af april skrev Holstebro Onsdag en artikel om familien Larsen, der altså er en af de familier, der var blevet ramt af, at konfirmationerne blev udsat på grund af Covid-19.

Annonce

Vil hellere vente

På det tidspunkt var Emilies konfirmation udsat til den 7. juni. Både den kommende konfirmand og hendes forældre tog udsættelsen i stiv arm. For som de sagde:

"Det står og falder jo ikke med datoen".

Familien, der bor på P.S. Krøyersvej i Holstebro, håbede dengang på, at datoen i juni holdt, men familien var dog godt klar over, at datoen kunne blive skubbet en gang til.

Og det blev den.

Til den 20. september.

Beslutningen om at udsætte konfirmationen til efteråret, synes familien Larsen, er den rigtige.

- Hvis konfirmationen blev holdt nu, ville der være begrænsninger på. Nogle ville være nødt til at udskyde festen, og andre ville blive nødt til at reducere i antallet af gæster. Og så vil vi hellere vente - og håbe på, at verden er mere normal til den tid, konstaterer Annette Larsen, der er uddannet sygeplejerske og arbejder på et plejecenter i Sunds.

Annonce

Ude af coronaskyggen

Emilie skal konfirmeres i Holstebro Kirke, og hendes gæster er efter den kirkelige handling inviteret til fest i kirkehuset ved Måbjerg Kirke.

- Vi har aftalt med kirkehuset, at vi flytter konfirmationen til september, og jeg venter på svar på, om vi også kan få udsat maden, fortæller Annette.

I samråd med den vordende konfirmand har familien hyret en pandekagevogn til at lave mad til gæsterne, og det er altså den aftale, Annette håber på at kunne udsætte.

I det sene efterår købte Emilie konfirmationskjolen - med blonder i toppen og lange ærmer. Da avisen talte med familien i april, kunne den kommende konfirmand stadig passe den hvide kjole.

- Emilie har lige prøvet konfirmationskjolen, og den passer fint - lige nu. Så må vi jo se, om det blive nødvendigt at gå en størrelse op, når vi kommer til efteråret, fortæller moderen, der håber på, at den nye dato sikrer familien en dag, der er ude af coronaens skygge og minder mere om en helt almindelig konfirmation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce