Annonce
Holstebro Onsdag

En af borgerne fra Holstebro har brækket armen

Én af figurerne fra "Borgerne fra Holstebro" er sendt til Italien for at blive repareret. Foto: Holstebro Kommune
Holstebro Kommune har sendt en af figurerne i Bjørn Nørgaards kunstværk på Nørreport Torv til reparation i Italien.
Annonce

Holstebro: En af borgerne fra Holstebro har brækket armen.

Og hvad så, tænker du nok. Det er der jo så mange, der gør.

Men det drejer sig ikke blot om en brækket arm på en hvilken som helst borger, men om en af de figurer, der er en del af billedhuggeren Bjørn Nørgaards skulptur, "Borgerne fra Holstebro".

Når én af figurerne fra "Borgerne fra Holstebro" i øjeblikket mangler i skulpturen på Nørreport Torv skyldes det, at figuren simpelthen har fået et brud på armen.

Det oplyser Holstebro Kommune på sin hjemmeside.

- Grunden til, at figuren har fået brud på armen er, at den en weekend i efteråret var faldet ned fra stenen. Vi har før fået henvendelser på, at nogle finder fornøjelse i at kravle på skulpturen, og vi regner med, at det er, hvad der også er sket i dette tilfælde. Derfor har episoden også været anmeldt til politiet, fortæller kulturkonsulent Linda Stenholt Jensen til Holstebro Onsdag, og hun tilføjer:

- Kunsten er en gave, som vi giver til hinanden i Holstebro Kommune, og derfor opfordrer vi da også, til at vi alle behandler den som sådan. Vi er derfor også rigtigt glade for og stolte af, at når en borger bemærker noget usædvanligt ved en af skulpturerne i det offentlige rum, så bliver vi straks informeret.

Annonce

Italienske eksperter

Figuren er nu sendt til reparation i Italien. Nærmere bestemt i byen Pietrasanta, der ligger 40 kilometer nord for Pisa ude ved Middelhavskysten. Bjørn Nørgaard har i mange år arbejdet i byen, der er kendt for sine mange værksteder, hvor kunstnere fremstiller skulpturer.

Kulturkonsulenten oplyser, at skulpturen er sendt til Italien på råd fra Bjørn Nørgaard.

- Firmaet dernede er en af hans bedste samarbejdspartnere, når det gælder skulpturer som "Borgerne i Holstebro". Skulpturen er skabt i forskellige metaltyper og patineringer, og det er de eksperter i dernede, siger Linda Stenholt Jensen, der glæder sig til at få figuren tilbage.


Vi har før fået henvendelser på, at nogle finder fornøjelse i at kravle på skulpturen, og vi regner med, at det er, hvad der også er sket i dette tilfælde. Derfor har episoden også været anmeldt til politiet.

Linda Stenholt Jensen, kulturkonsulent


"Borgerne fra Holstebro” er en gave fra Ny Carlsbergfondet. og den blev stillet op i Holstebro i 2004.

Skulpturens figurer er afstøbninger af 12 borgere fra Holstebro - seks kvinder og seks mænd. Tanken med kunsten er, at de 12 borgere i fremtiden vil fortælle om vores tid.

- På samme måde, som Jesus' 12 disciple bragte vidnesbyrd om en tid, der stadig beskæftiger os, forklarer kommunens kunstguide.

De 12 Holstebro-borgere symboliserer ifølge kunstneren, at vi alle er ansvarlige for at videreføre de menneskelige værdier, som vort samfund hviler på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce