Annonce
Holstebro Onsdag

En af Holstebros største restauranter er sat til salg

"Moderne cafe i byens centrum, smukt indrettet med design og kvalitet i højsædet. Bedste beliggenhed og god omsætning. Stor udeservering," lyder det i salgsannoncen for Café A. Foto: Morten Stricker
Efter tre år i Holstebro har kæden bag Dalle Valle/Café A sat restauranten i Holstebro til salg. Prisen er 1,9 millioner kroner, og det er billigt, mener erhvervsmægleren, der skal sælge lejemålet.

Holstebro: Én uvelkommen ret har for tiden sneget sig ind på først Dalle Valles og siden Café A's menukort - og retten hedder "uheldig timing".

Da den landsdækkende kæde åbnede sin café nummer 16 i Holstebro i begyndelsen af 2019, var den stolt af den opbakning, restauranten blev mødt af.

Og så kom corona.

Annonce

Kort efter corona-nedlukningen i Danmark meldte selskabet bag de dengang 35 Dalle Valle- og Café A-restauranter ud, at selvom 13 restauranter gik konkurs på én dag, overlevede afdelingen i Holstebro.


For prisen overtager man tre ting: Inventaret, der alene har en værdi af fem millioner kroner, lejekontrakten og goodwill.

Flemming Østergaard, erhvervsmægler og direktør for Restaurantsalg.dk.

I sidste halvdel af 2020 - efter en ny nedlukning - blev Dalle Valle så til en Café A, fordi konceptet med traditionelle café-retter passede bedre til Holstebro. Men kæden lagde heller ikke skjul på, at den - ligesom branchen som helhed - led i en corona-tid.

Det er også en af de medvirkende årsager til, at Café A nu har sat sin restaurant på Vestergade i Holstebro til salg.

- Vi ser, at selskaber i denne tid forsøger at reducere lidt i sine enheder, for i stedet at styrke og koncentrere sig om andre dele af sin forretning. I dette tilfælde er der tale om, at man sælger ud i sine "yderdistrikter", som Holstebro jo er. Det er normal praksis i krisesituationer, siger Flemming Østergaard, der er erhvervsmægler og direktør for Restaurantsalg.dk.

Det, man køber...

På Restaurantsalg.dk er Café A sat til salg for 1,9 millioner kroner.

- Og det er meget billigt. For prisen overtager man tre ting: Inventaret, der alene har en værdi af fem millioner kroner, lejekontrakten og goodwill, siger Flemming Østergaard.

I salgsopstillingen fremgår det desuden, at omsætningen årligt ligger på 6.816.228 kroner, mens den månedlige husleje hedder 94.335 kroner.

Hvordan vurderer du muligheden for at sælge restauranten?

- Det er jo det, vi lever af, så ja, det skal nok lykkes. Men det er en af Holstebros største restauranter, og derfor findes der ikke mange, som kan løfte den opgave. Hvor vi andre gange hurtigt ser 10-20 interesserede, der melder sig, skal vi mere aktivt ud for at finde nogen, som kan klare opgaven. På den måde er opgaven sværere for os, siger Flemming Østergaard om den 770 kvadratmeter store restaurant.

Skal der ligge en restaurant i lokalerne?

- Ikke nødvendigvis, men det, man også køber, er jo et kundeunderlag. Laver man om til noget helt andet, har man jo betalt for noget, der ikke udnyttes. Men restauranten ligger jo sådan, at den ikke rigtigt generer naboer, og jeg mindes ikke, at der er restriktioner, så skulle man ønske for eksempel at lave en natklub, ville det også være en mulighed, vurderer Flemming Østergaard.

Selvom Café A er sat til salg, kører restauranten videre. I en seddel i vinduet fremgår det, at Café A åbner den 12. januar igen.

Annonce
Holstebro Onsdag

Stormøde om nyt sangkraftcenter venter

Annonce
Holstebro Onsdag

Over 700 elever deltager i hjernens motionsdag

Annonce
Holstebro Onsdag

Brunch og besøg af forfatter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En musikalsk forestilling for både børn og voksne

Holstebro Onsdag

Vandretur i og omkring Sir Lyngbjerg

Holstebro Onsdag

Dyk ned i kunsten sammen med konservator

Holstebro Onsdag

Hør om oldtidens syn på rummet

Holstebro Onsdag

Actionfyldt teaterstykke på Odin Teatret

Holstebro Onsdag

Provst fortæller om roman

Holstebro Onsdag

Gartneren har udpeget sit yndlingssted

Holstebro Onsdag

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Holstebro Onsdag

Ny kirkekoncert i Idom

Holstebro Onsdag

Kyndelmisse og vintersange i kirke

Holstebro Onsdag

Lær hvordan du kan sy tøj ud af genbrugsmaterialer

Holstebro Onsdag

Efter svære år er malerbøtten vendt

Annonce