Annonce
Holstebro Onsdag

En finsk kunsthandler, kærlighed mellem to kvinder og honning i Nordmakedonien...

Billede fra "Portræt af en kvinde i flammer", Frankrig 2019. Filmen er én af de ekstra lørdagsfilm i Holstebro Filmklubs regi. Pressefoto
Holstebro Filmklub viser en pose blandede bolsjer - i alt otte film - i efterårssæsonen. Og vi kommer vidt omkring - fra en gospelkirke i Los Angeles til en bjergvej i Island.
Annonce

Holstebro: Holstebro Filmklub disker op med seks film her i efteråret 2020, og de vises alle i Big Bio på mandage, fordelt på to forestillinger klokken 14 og klokken 17.

Ud over de seks film vises der også to "ekstrafilm" på lørdage. Disse film vises kun én gang.

Der er premiere på filmklubbens sæson mandag den 21. september, hvor man viser den danske film "Onkel" fra 2019. Den foregår langt ude på landet i Sønderjylland, hvor den unge Kris bor sammen med sin gamle, invalide onkel, som hun hjælper med landbruget. Kris kapsler sig ind i det stille liv, men virkeligheden banker på.

Ud over de seks film vises der også to "ekstrafilm" på lørdage. Disse film vises kun én gang.

Mandag den 28. september vises den finske film "Sidste bud" fra 2018. Olavi er en gammel, ensom kunsthandler, der udelukkende lever for sin kunstpassion. Men så opsøger hans datter ham, fordi hun vil have ham til at tage sin umulige søn, Otto, i praktik. Filmen har både feel-good elementer, men er også et portræt af et menneske, der er værd at kende.

Annonce

Traume-krimi og honning

Mandag den 19. oktober vises den islandsk-dansk-svenske film fra 2019, "En hvid, hvid dag". Politimanden Ingimundur mister sin kone ved en trafikulykke. Under oprydningen af hendes ting finder han ud af, at hun var ham utro. Han søger hjælp via Skype hos en psykolog, der går hårdt til ham. Filmen er blevet kaldt "en traume-krimi".

Personerne i den danske film "Onkel", der foregår ude på landet i Sønderjylland, spilles af folk fra området. Pressebillede

Mandag den 2. november vises filmen "Honningland" fra Nordmakedonien, 2019. Hatidze bor med sin halvblinde mor i en forladt landsby og lever af sine bistader. men en dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af hende med larmende maskiner, uregerlige unger og horder af kreaturer, og hendes fredfyldte paradis forandres.

Annonce

Mesteren Ken Loach

Der er engelsk-fransk-belgisk film fra mesteren Ken Loachs hånd den 16. november, hvor filmklubben viser "Sorry we missed you" fra 2019. Familien Turner i Newcastle prøver at få det hele til at hænge sammen. Faderen Ricky er chauffør for et pakkefirma - en udsat og rettighedsløs position. Konen arbejder i hjemmeplejen, hvor der aldrig er tid nok til de syge, gamle og ensomme. Instruktør Ken Loach lægger som altid sin sympati hos mennesker på bunden af samfundet.

Den nordmakedoniske film "Honningland" fik blandt andet en pris for sine smukke billeder ved Sundance-festivalen. Filmen vises i Holstebro Filmklub den 2. november. Pressebillede

Sæsonens sidste film er den spanske "Smerte og ære" fra 2019, som vises mandag den 30. november. Den tilbagetrukne, desillusionerede filminstruktør Salvador Mallo er filmens hovedperson. For 22 år siden instruerede han en succes med skuespilleren Alberto i hovedrollen, men de ragede uklar. Nu mødes de igen tilfældigt, og måske kan dette møde løse op for instruktørens krise.

Annonce

Lørdagsfilmene

Endelig er der de to ekstra lørdagsfilm. Den første vises lørdag den 24. oktober. Den er fransk, fra 2019, og kommer med masser af anmelderroser. "Portræt af en kvinde i flammer" foregår i Bretagne i 1770, hvor kunstmaleren Marianne skal male et portræt af adelsfrøkenen Héloise, som netop er taget ud af klosterskolen og skal giftes væk. De to forelsker sig i hinanden.

Den anden lørdagsfilm er den amerikanske "Aretha Franklin - Amazing Grace" fra 2018. Den vises den 7. november. Faktisk er det en filmet kirkekoncert fra en gospelkirke i Los Angeles. Koncerten fandt sted den 13. og 14. januar 1972, og det skulle være en fantastisk oplevelse at se og høre Aretha Franklin folde sig ud sammen med musikerne og gospelkoret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce