Annonce
Holstebro Onsdag

En måned efter, at de reddede ti personer ud af brændende bygning, har de fået hæder: Jeg husker det kun i glimt

I forbindelse med sagen er en 55-årig kvindelig beboer i den bygning, der brændte, blevet sigtet for at have påsat branden. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard
- Faktisk kan jeg ikke huske særligt meget, fortæller Jacob Carlo Ravnholt. Sammen med en kollega har han fået hæder for at redde folk ud under brand på Skovvang.

Holstebro: Jacob Carlo Ravnholt har nu på skrift, at hans indsats i forbindelse med branden på Skovvang i begyndelsen af december "har spillet en afgørende rolle for at redde menneskeliv".

Sammen med en kollega på Skovvang, Mette, gik de rundt i den allerede brændende bygning og sikrede sig, at beboerne kom ud, så ingen menneskeliv gik tabt.

- Det er altid dejligt at få en ankerkendelse. Min jyske beskedenhed forhindrer mig nok i at sige, at jeg faktisk er lidt stolt, siger Jacob Carlo Ravnholt.

Annonce

Selv synes han egentlig bare, at han har passet sit arbejde - men på en meget særlig dag og under nogle ekstreme omstændigheder.

- Det er altid dejligt at få en en ankerkendelse. Min jyske beskedenheden forhindrer mig nok i at sige, at jeg faktisk er lidt stolt, siger Jacob Carlo Ravnholt. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Da han og kollegaen bevæger sig rundt i træbygningen, ved de, at flammerne har fat:

- Men vi skal jo have beboerne ud. Så vi - eller jeg - tænker egentlig ikke så meget over faren, jeg handler bare, fortæller Jacob Carlo Ravnholt.

Hvordan husker du forløbet?

- Det husker jeg faktisk ikke ret godt. På den ene side gik det utroligt hurtigt, og alligevel virker det som om, det er gået meget langsomt. Jeg husker ikke, at vi var i panik eller noget. Men selve episoden er kommet tilbage lidt i glimt efterfølgende. Umiddelbart efter branden huskede jeg ikke meget, fortæller han.

Forskelligt hvordan man reagerer

Fredag fik Jacob Carlo Ravnholt og kollegaen Mette hyldest af politiet for deres resolutte indsats.

Her fik de - ud over tak - en dusør på 1000 kroner hver:

- Deres hurtige indsats med både at redde beboere og alarmere brandvæsenet havde afgørende betydning for, at ingen mennesker kom alvorlig til skade, lød det i politiinspektør Hans Roosts tale til de to medarbejdere på Skovvang.

- Det er meget forskelligt, hvordan man reagerer, når man pludselig står i en så alvorlig og akut situation som denne. Mette og Jacob tænkte klart og handlede resolut og modigt og var derved med til at redde liv, lød det fra Hans Roost.

I forbindelse med sagen er en 55-årig kvindelig beboer i den bygning, der brændte, blevet sigtet for at have påsat branden.

Annonce
Holstebro Onsdag

Stormøde om nyt sangkraftcenter venter

Annonce
Holstebro Onsdag

Over 700 elever deltager i hjernens motionsdag

Annonce
Holstebro Onsdag

Brunch og besøg af forfatter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En musikalsk forestilling for både børn og voksne

Holstebro Onsdag

Vandretur i og omkring Sir Lyngbjerg

Holstebro Onsdag

Dyk ned i kunsten sammen med konservator

Holstebro Onsdag

Hør om oldtidens syn på rummet

Holstebro Onsdag

Actionfyldt teaterstykke på Odin Teatret

Holstebro Onsdag

Provst fortæller om roman

Holstebro Onsdag

Gartneren har udpeget sit yndlingssted

Holstebro Onsdag

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Holstebro Onsdag

Ny kirkekoncert i Idom

Holstebro Onsdag

Kyndelmisse og vintersange i kirke

Holstebro Onsdag

Lær hvordan du kan sy tøj ud af genbrugsmaterialer

Holstebro Onsdag

Efter svære år er malerbøtten vendt

Annonce