Annonce
Holstebro Onsdag

En slags dronningens nytårstale?

Denne uges klummeskribent er Vibeke Colstrup. Foto: Johan Gadegaard.

Det er tid for mit bidrag til Holstebro Onsdags ugentlige klumme. Det er min tiende klumme.
Hvis du læst med undervejs, håber jeg, at det har rørt et eller andet hos dig.

Når det nu er min tiende klumme, og det er sidst på året, den bringes, vil jeg sige:

Hurra for at 2021 også gik! Det gik på sin helt egen måde, og jeg siger vist ikke for meget med det.

Annonce

I foråret tror jeg, de fleste mennesker ligesom jeg bare gik og ventede på at kunne komme ud på græs igen. Komme ud blandt mennesker og opleve at blive lidt "normaliseret".

Men spørgsmålet er, hvor normaliserede vores liv blev efter en kedelig nedlukning henover julen 2020 og med efterslæb ind i 2021?!

Min sommer blev varm og god. Italien kaldte på mig og mange andre mennesker, som havde vovet sig tilbage på sporet. Lidt ekstra arbejde var der forbundet med at komme afsted, fordi der skulle være styr på det "nye". Styr på coronapasset og papirer til registrering i Italien. Og lige en frisk covid-test, inden vi smuttede afsted.

Men friheden smagte fantastisk godt og gjorde godt langt ind i min sjæl. Hurra for gule parasoller og liggestole i solen tæt ved siden af hinanden.

Og det lignede, at det gjorde det også hos alle andre, som var taget ud som turister i sommerlandet.

Udover at corona påvirkede mit syn på 2021, var der nu også meget, som var ret "normalt" og almindeligt i mit liv. Det interessante med livet er, at det på en eller anden måde bare bevæger sig fremad og videre. Det er som om, at det er tråde i livet, som væver sig sammen og danner en tykkere snor.

Det interessante med livet er, at det på en eller anden måde bare bevæger sig fremad og videre. Det er som om, at det er tråde i livet, som væver sig sammen og danner en tykkere snor.

I bogen "Vi er det liv, vi lever" af Svend Brinkmann betragter han det liv, vi lever, og de mennesker, vi møder undervejs, flette sig ind som "livstråde".

Jeg mødte også nye livstråde, nye mennesker på min vej i 2021, som bragte nye perspektiver ind i mit liv i min nysgerrighed på mennesket. Og det var både gennem mit arbejde og mit privatliv.

Det åbnede nyt hos mig og har uden tvivl påvirket mig. Det har skabt større indsigt for mig i, hvor sammensat og komplekst mennesket er, og at selvom livet kan forme sig bøvlet, kan der findes en måde at være i livet og leve det liv, som giver mening.

Men jeg mødte også gamle livstråde i 2021, kendte venner - og de mindede mig om, hvad jeg står for som menneske, mindede mig om, hvem jeg er, og hvad der har været med til at forme mig til den, jeg er nu.

Nogle af de mennesker har været meget længe i mit liv og har fulgt mig, andre har været der i kortere tid. Det kendetegnende for dem alle er, at selvom det var nogen tid siden, jeg havde set dem fysisk, så føltes det, som om det var lige i går, at jeg så dem sidst.

Vores livstråd er stadig bundet sammen og har forbindelse på trods af forandringer i den sociale kontakt på grund af corona restriktioner gennem de seneste år.

Forhåbentlig bringer 2022 flere nye "livstråde" og flere gode forbindelser, der skal samles på sammen med alle de kendte.

Jeg tror på, at det er vigtigt, at vi som mennesker bevarer den positive og åbne indstilling over for andre - mere end før - i den kommende tid, fordi snak om corona og klima let kan fylde mere i billedet end det helt normaliserede liv med gode møder og oplevelser, som kan binde os sammen.

Annonce
Holstebro Onsdag

Murerfirma skiftede strategi: Omsætningen blev fordoblet

Annonce
Holstebro Onsdag

Langt flere videokonsultationerhospitalerne: - Mange patienter har taget utroligt positivt imod det

Annonce
Holstebro Onsdag

Masser af aktiviteterSlagteriet i foråret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Sognepræst fortæller om Astrid Lindgrens verden

Holstebro Onsdag

Aftale mellem lærerforening og kommune gøres permanent

Holstebro Onsdag

Saxofonkvartet fejrer jubilæum med koncert på musikskolen

Holstebro Onsdag

Klassisk ballet, gys og kærlighedprogrammet

Holstebro Onsdag

Så mange unge flytter hjem til barndomskommunen

Holstebro Onsdag

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Holstebro Onsdag

Mads må vente et halvt år: Godt at have noget at glæde sig til

Holstebro Onsdag

Så er der atter fortællinger i Det Gamle Rådhus

Annonce