Annonce
Holstebro Onsdag

Endnu flere julelys tændes i byen i år

Den store julekugle på Store Torv får i år selskab af endnu en kæmpekugle. Her et glimt fra sidste år, da julemanden den 23. november tændte julelyset i Holstebro, og kunstig sne skabte den helt rette julestemning på torvet. Arkivfoto: Morten Stricker
Fire broer bliver udsmykket med julelys, og Vandkunsten - der nok er bedre kendt som Grædemuren - skal udsmykkes med issøjler. Byen bliver heller ikke i år snydt for det store juletræ i Storåen.
Annonce

Holstebro: De seneste to år har Holstebro Handelsstandsforeningen sammen med sine sponsorer lagt sig i selen for at skabe julestemning i byen med masser af julelys. Alt i alt er indkøb af juleudsmykning de to foregående år løbet op på små to millioner kroner.

Og i år får julebelysningen endnu et nyk.

Alt det julelys, som vi kender fra sidste år, kommer naturligvis op igen i år.

- Udover broen ved Musikteatret får fire broer - fra Kvickly og mod vest til Dansk Talentakademi - i år også julebelysning, oplyser handelschef Jens Kristian Larsen.

Annonce

Støtte fra fond og firma

Planen er, at Vandkunsten - eller Grædemuren, som den kaldes i folkemunde - skal udsmykkes med issøjler.

Handelschefen fortæller, at Vestjysk Bank har bestilt ny julebelysning på sin bygning, der bliver tændt i år. Og MK Illumination, der er byens julelysleverandør, har været i byen for at tage mål på tre bygninger og vinduer - og måske når de også at blive klar til den 1. november. Det fire butikker, der overvejer at bestille julelys, er Style Vision, Salon Zig-Zax, Vestjyllands Hørecenter og Perform Holstebro.

- Igen i år har vi fået en flot støtte fra Færch Plast til det store juletræ i Storåen, siger Jens Kristian Larsen, der ikke ønsker at oplyse beløbets størrelse.

Han vil heller ikke ud med, hvor meget Færchfonden har spyttet i kassen til den nye julebelysning af blandt andet broer og Vandkunsten.

- Men det er en super-flot støtte, mener han.

Annonce

Endnu en julekugle

Foruden de kolde kontanter er handelsstanden også afhængig af praktisk hjælp, som handelslivet blandt andet får fra Holstebro Boldklub, der hænger guirlander op, og fra Krangården, der transporterer det store grantræ ude fra skoven og ned til åen.

På Store Torv sættes der i år endnu en ny, stor julekugle op ved siden af nye træer, der kan skifte farve til rødt, når man rører ved touchpaneler.

Træerne, der stod på torvet fra sidste år, kommer i år op i smøgen ved Knudsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce