Annonce
Holstebro Onsdag

Et korps af bisiddere står nu klar til at hjælpe

Står man eksempelvis over for et svært møde på jobcentret, kan man kontakte en af frivilligcentrene i Holstebro, Struer eller Lemvig kommune og bede om at få en bisidder med til mødet. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Frivilligcentrene i Lemvig, Struer og Holstebro har etableret et fælles korps af frivillige bisiddere, der tilbyder alle borgere at være et ekstra sæt øjne og ører ved svære møder med offentlige myndigheder.

Lemvig/Struer/Holstebro: Et fælles nordvestjysk bisidder-initiativ har set dagens lys.

Frivilligcenter Lemvig, Struer Frivilligcenter og Kultur og Frivillighuset i Holstebro har nemlig uddannet 12 frivillige bisiddere, der nu er klar til at hjælpe borgere, som eksempelvis står over for et svært møde på jobcentret eller en aftale på sygehuset.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Møder med det offentlige om for eksempel fleksjob eller visitation til hjemmehjælp - og møder på sygehuset - kan være en stor udfordring. Det kan være svært at bevare overblikket og forstå alt, hvad der bliver sagt og få egne ønsker frem. En bisidder kan være en stor hjælp i sådanne situationer, siger leder af Frivilligcenter Lemvig, Jørgen Krogh.

Annonce

En uvildig støtte

De lokale bisiddere har været på kursus og er klædt på til at støtte borgerne i de svære møder.

Ikke som advokat, talsmand eller partsrepræsentant men som en ledsager og støtte i situationer, hvor mange kan føle sig usikre. Og en person, der hjælper med at skabe overblik og ro.


Vi har haft frivillige bisiddere i flere år men har behov for flere, og vores erfaringer er samtidig meget gode.

Rasmus Beltofte, daglig leder af Struer Frivilligcenter


Samtidig er bisidderne uvildige - modsat flere pårørende, som ifølge meddelelsen helt forståeligt lader sig rive med.

- Vi har haft frivillige bisiddere i flere år men har behov for flere, og vores erfaringer er samtidig meget gode. Faktisk er det ofte kommunen selv, som anbefaler borgerne at tage en af frivilligcentrets bisiddere med til næste møde. Fordi kommunen også oplever, at det bare bliver bedre møder, når borgeren får den her støtte, siger daglig leder af Struer Frivilligcenter Rasmus Beltofte.

Har man brug for en frivillig bisidder, kan man kontakte sit lokale frivilligcenter i en af de tre kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce