Annonce
Holstebro Onsdag

Et rigtigt eventyr på Nørre Vosborg

Dronningens kostumer fra August Bournonvilles ballet ”Et Folkesagn” skaber nyt, magisk liv i herregårdsstuerne. Pressebillede
En særudstilling med dronningens dragter fra "Et Folkesagn" kan opleves på herregården.
Annonce

Ulfborg: Herregården Nørre Vosborg har stået på den anden ende en rum tid. Dronningens kostumer fra August Bournonvilles ballet ”Et Folkesagn” er ankommet fra Det Kongelige Teater og er forsigtigt pakket ud, stillet op og skaber nu nyt, magisk liv i herregårdsstuerne.

Særudstillingen ”Se det er et rigtigt Eventyr”, er åben frem til den 15. december. På udstillingen kan publikum gå på opdagelse i August Bournonvilles eventyrlige ballet.

- Det er en udstilling, som gennem dronningens dragter, naturens materialer, kunst og fortælling, genfortolker eventyret, fortæller direktør for Fonden Nørre Vosborg Helle Sigh i en pressemeddelelse.

August Bournonville (1805-79) er grundlæggeren af den danske ballettradition. Han var 1800-tallets største romantiske koreograf og mandlige balletdanser, og med sin stil og sit repertoire skabte han den tradition, som har gjort Den Kongelige Ballet internationalt berømt.

Et Folkesagn havde premiere på Det Kongelige Teater 20. marts 1854 og blev en stor succes. Der var teatermagi for alle pengene.

I 1991 stod Frank Andersen og Anne Marie Vessel Schlüter for en ny-opsætning. Her var dekorationer og kostumer skabt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe

Det er disse dragter, publikum kan opleve på udstillingen.

Udover særudstilling bliver herregården levende. Der er julegaveaktiviteter i fangekælderen og troldejagt med herregårdens hestevogn i skoven for de, som tør. Der vil desuden være livemusik og julefortællinger hver dag. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce