Annonce
Holstebro Onsdag

Fællesskab og hygge fylder meget på fitness-centeret

Instruktør Flemming Jensby hjælper en af deltagerne i gang på dagens cykeltræning. Fotos Lars Rask Vendelbjerg
Flex Fitness har omkring 800 brugere, der kan glæde sig over helt opdaterede faciliteter samt nye cykler og maskiner.
Annonce

Holstebro: På mange fitness-centre er man overladt mest til sig selv. Men på Flex Fitness lægger man stor vægt på at tage hånd om brugerne med råd og vejledning, og straks, man kommer ind ad døren til centeret på Gl. Struervej, får man en klar fornemmelse af, at fællesskabet og hyggen betyder meget. Det nærmest summer af liv - både i receptionen, caféen og i træningsrummene.

- Vi lægger stor vægt på nærvær og vejledning. Vi tager gerne hånd om de ønsker, brugerne har for deres træning, følger op og er altid til rådighed, siger Betina Blæhr, 53, der driver centeret sammen med sin mand, Jonfinn Thomassen, 50.

De lægger også vægt på luksus. Parret overtog centeret, der er byens ældste, i september og lovede da at gennemføre en omfattende renovering. Den er nu gennemført og fejres med åbent hus både lørdag og søndag i weekenden.

Vi lægger stor vægt på nærvær og vejledning. Vi tager gerne hånd om de ønsker, brugerne har for deres træning, følger op og er altid til rådighed

Betina Blæhr, medindehaver af Flex Fitness

Annonce

Alt er frisket op

Renoveringen har været gennemgribende: alle lokaler er frisket op fra reception over café til omklædningsrum og træningslokaler. Der er investeret i nye spinningcykler, løbebånd og kondimaskiner. Og så tilbyder Flex Fitness som nogle af de første virtuel cykling, så man på storskærme kan føle det, som om man er i storbyen eller ude i naturen, mens man træner.

- Det er meget udbredt i udlandet. Men vi er nogle af de første, der bruger det her, og det har vi store forventninger til, siger Betina Blæhr. Hun står for administration og personale og passer sideløbende sin revisor-forretning. Gemalen er daglig leder i centeret på mindst fuld tid og er altid til rådighed med vejledning og instruktion og som leder af mange af holdene. Han er uddannet både som personlig træner og fitnessinstruktør, og selv meget aktiv som løber og triatlet. Han er aktiv i triathlonklubben, har gennemført ironman og 37 maraton-løb.

Annonce

Daglige brugere

Flex Fitness har omkring 800 brugere, og rigtigt mange af dem kommer dagligt. Nogle endda flere gange om dagen.

- Vi har en rigtig stor skare af meget trofaste medlemmer, smiler Betina Blæhr.

Mange indgår i faste fællesskaber både under træning og efterfølgende sammenkomst i caféen.

- Her ordner vi lige verdenssitutionen, fortæller journalist Hans Mikkelsen, 67, der er en af de faste brugere. Han og resten af flokken kommer et par timer både mandag og torsdag for at dyrke TRX-træning og body-toning.

- Det er helt perfekt træning, fordi hele kroppen trænes, og der både er vægttræning og udholdenhedstræning, fortæller han.

Hans Mikkelsen dyrker også yoga i fitness-centeret, som er et vigtigt element i hans pensionisttilværelse.

Virtuel cycling er en af de nye mullgheder hos Flex Fitness, hvor brugerne via storskærmen bevæger sig gennem landskabet.
Annonce

Mange hold

Gitte Egebjerg Lind er ny fysioterapeut hos Flex Fitness, hvor hun har lejet sig ind.

- Man er meget velkommen til at spørge Gitte til råds, men skal man have en behandling er det naturligvis mod betaling, forklarer Betina Blæhr.

Ud over individuel træning er der mange hold i gang hos Flex Fitness - hele 47 forskellige. Forskellige foreninger bruger centerets faciliteter, blandt andet hjerteforeningen. Kræft-, kol- og hjerte-patienter træner på lukkede hold.

Flex Fitness er base for tilbuddet Fit for kids.

- Det er et gratis tilbud for børn i alderen syv til 15 år, der har særlige behov for at røre sig og tabe sig. Hele familien kan komme og træne hver lørdag, hvor frivillige instruktører underviser, fortæller Betina Blæhr.

Friske bemærkninger fyger gennem luften i caféen efter dagens træning. En af de flittige brugere er Hans Mikkelsen (til højre).
- Vi glæder os rigtigt meget til at vise det renoverede center frem og invitere nye brugere indenfor, siger Jonfinn Thomassen.
Kaj Ottow i gang med træningen på den avancerede kondicykel.
Gitte Egebjerg Lind er ny fysioterapeut hos Flex Fitness. Her tjekker hun lige chefen Jonfinn Thomassens arbejdsstilling i træningsredskabet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce