Annonce
Holstebro Onsdag

Færch bliver medejer: Køber sig tilbage i plastvirksomhed

Færchfonden køber sig ind i Faerch Group med 1 procent af ejerskabet, der ligger hos A.P. Møller Holding. Foto: Johan Gadegaard
Det var Færch-familien, der grundlagde Faerch Group. Nu har Færchfonden købt en procent hos A.P. Møller Holding for at støtte virksomhedens position i Holstebro.

Holstebro: I 45 år var det Færch-familien, der ejede plastvirksomheden Færch Plast, inden virksomheden blev solgt videre.

Men nu får familien igen en flig af plastfabrikken. Færchfonden køber en procent af ejerskabet hos A.P. Møller Holding, der købte plastvirksomheden i den største virksomhedshandel i Danmark i 2020 for 14,2 milliarder kroner.

Det er langt fra nostalgi og godt gammel venskab, der driver indkøbet, selv om det altid vil være specielt at købe sig ind i en virksomhed, man har været med til at grundlægge i 1969.

Annonce

- Der skal ingen tvivl være om, at vi ser det som en rigtig god investering. Det er den primære grund til, at vi går ind og køber en lille del, som for Færchfonden er en stor post. Virksomheden Faerch Group har været på en fantastisk rejse, som vi ser frem til at komme med på, siger Annemette Færch, der er bestyrelsesformand i Færchfonden.

Bestyrelsesformand hos Færchfonden, Annemette Færch, satser på, at investeringen i plastgiganten er en god forretning. Arkivfoto: Morten Stricker

Hun ser investeringen som et godt match i forhold til de værdier, som Færchfonden vil støtte.

- Vores investeringer vil i fremtiden også være præget af et stort fokus på bæredygtighed. Faerch Group har nogle værdier, som passer godt med Færchfondens, siger Annemette Færch, der også finder det vigtigt at støtte en virksomhed med hovedsæde i Nordvestjylland.

- Jeg er helt klar over, at fonden med vores lille ejerandel ikke kan bestemme, hvor Faerch Group skal have hovedkontor, men vi håber det forbliver i Holstebro. Vi har heller ikke hørt intentioner om andet, siger Annemette Færch, der ikke vil oplyse prisen på den ene procent af virksomheden.

Hjem igen

Koncernchef hos Faerch Group, Lars Gade Hansen, lægger ikke skjul på sin glæde over, at Færch-familien igen er blevet en del af virksomheden.

- Det er en meget glædelig nyhed, at Færch-familien igen kommer til at eje en mindre del af virksomheden. Det har været mit ønske, og det glæder mig også personligt. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at det bliver en god investering for Færchfonden, siger Gade Hansen, der slår fast, at der absolut ikke er planer om at flytte hovedkontoret fra Holstebro.

- Mange af de værdier, der er i virksomheden i dag, er fra Færch-tiden, og det vil det blive ved med. Det er helt afgørende for mig, fortæller Lars Gade Hansen, der i de første år af sin tid som øverste chef havde Færch-familien som ejere.


Der skal ingen tvivl være om, at vi ser det som en rigtig god investering. Det er den primær grund til, at vi går ind og køber en lille del, som for Færchfonden er en stor post. Virksomheden Faerch Group har været på en fantastisk rejse, som vi ser frem til at komme med på

Annemette Færch, bestyrelsesformand Færchfonden


Det oprindelige ejerskab ophørte i 2014, da kapitalfonden EQT købte den familieejede virksomhed, der tre år senere solgte den videre til en ny kapitalfond Advent, inden plastvirksomheden igen kom i familieeje hos A.P. Møller.

Annonce

Ny bestyrelse på plads

Den nye bestyrelse hos Faerch Group er nu også faldet på plads. Den nye formand bliver Henrik Poulsen, der for kort tid siden tiltrådte som seniorrådgiver hos A.P. Møller Holding. Han er tidligere administrerende direktør hos energiselskabet Ørsted, der også har arbejdet meget med bæredygtighed og klima.

Den tidligere Ørsted-topchef, Henrik Poulsen, er ny bestyrelsesformand i Holstebro-virksomheden, Faerch Group, der beskæftiger 2200 medarbejdere. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det er afgørende for A.P. Møller Holding, at vi kan være med til at bekæmpe forurening og klimaændringer igennem vores investeringer. Faerch Group er markedsleder i Europa inden for bæredygtig emballering af fødevarer igennem en cirkulær produktion. Det giver en unik position at ekspandere ud fra. Verden kalder på genanvendelse, og det er utrolig tilfredsstillende at se de kompetencer, Faerch Group har på feltet, siger Henrik Poulsen i en meddelelse om, der er seniorrådgiver for A.P. Møller Holding, tidligere CEO i Ørsted A/S og ny bestyrelsesformand for Faerch Group.

- Jeg ser meget frem til at samarbejde med Henrik Poulsen. Han har vist i Ørsted, hvordan man udvikler en virksomhed i en bæredygtig retning, siger koncernchef Lars Gade Hansen.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Hvem sagde stor numse?!

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nostalgifestivalen aflyses: - Det er fandeme ikke en sjov situation

Holstebro Onsdag

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Holstebro Onsdag

Forskere og eksperter besøger Skærum Mølle

Holstebro Onsdag

En have, der kan inspirere børnefamilier og bedsteforældre

Holstebro Onsdag

Hitmageren fra Gibraltar kommer alligevel til byen

Holstebro Onsdag

Kristinas 15 år gamle drøm gik i opfyldelse efter en budkrig

Holstebro Onsdag

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Annonce