Annonce
Holstebro Onsdag

Færre medlemmer i de lokale idrætsforeninger

Medlemstallet har lokalt lidt størst tab i Lemvig Kommune. Her er der tale om et fald på omkring 8,55 procent. Pressebillede
Trods en stor indsats fra både de frivillige og landets kommuner satte coronavirus et tungt aftryk på medlemstallet i 2020. Det må DGI og Danmarks Idrætsforbund nu konstatere. Tendensen gør sig også gældende i områderne omkring både Holstebro, Struer og Lemvig.

Holstebro: Lukkede haller, tomme omklædningsrum og urørte græsbaner.

Landets idrætsforeninger har været hårdt ramt af restriktioner og skiftende forsamlingsloft det seneste år, og det kan ses på medlemstallene.

På landsplan er der kommet 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Tallet lyder nu på 2.216.675 medlemmer.

Annonce


Vi kan også se på undersøgelser, at nogle af de mest udsatte målgrupper er dem, der er blevet hårdest ramt på deres motionsvaner.

Niels Nygaard, formand i DIF


Det fremgår af en pressemeddelelse.

I Holstebro Kommune er der også sket en tilbagegang. Den lyder på 924 medlemmer fra 2019 til 2020.

Der er nu i alt 26.602 medlemmer i kommunens 109 idrætsforeninger. Det svarer til et fald på omkring 3,3 procent.

Også i kommunerne i Struer og Lemvig er medlemstallet faldet. I Struer lyder faldet på cirka 2,82 procent, mens medlemstallet er faldet med hele 8,55 procent i Lemvig Kommune.

Kickstart aktiviteterne

Siden 2015 har DGI og DIF - sammen med Nordea-fonden og TrygFonden - samarbejdet om visionen, "Bevæg dig for livet".

Formålet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Her samarbejder man blandt andet tæt med foreløbig 22 såkaldte visionskommuner om at gøre flere danskere aktive.

Undersøgelser viser, at danskernes aktivitetsniveau generelt faldt i corona-året 2020 - blandt andet på grund af fraværet af foreningsfællesskaber.

Det har især haft konsekvenser for børn og unge.

- Vi kan også se på undersøgelser, at nogle af de mest udsatte målgrupper er dem, der er blevet hårdest ramt på deres motionsvaner, siger Niels Nygaard, der er formand i DIF.

- Vores "Bevæg dig for livet"-samarbejde mellem idrætsforeninger, organisationer og visionskommunerne er en organisering, der er som skabt til både at modvirke corona-effekterne og til at kickstarte aktiviteten igen på den anden side, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce