Annonce
Holstebro Onsdag

Først klassekammerater, så kærester og nu kompagnoner

Hvem af de to, der er chefen, kan hverken Michelle eller Alexander Christensen give svaret på: - Vi sparrer med hinanden om beslutningerne, og det er rart, siger hun. - Og så er der nogle områder, hvor jeg har chefkasketten på, og andre hvor det er Michelle, der er tovholder, siger han. Foto: Morten Stricker
Michelle og Alexander Christensen, der begge er 27 år, overtager den 1. september Danbolig i Holstebro. - Vi vil have en større bid af boligmarkedet i Holstebro, lyder deres ambition.

Holstebro: Når de den 1. september overtager Danbolig i Holstebro, bliver de nogle af de aller-yngste indehavere af en mæglerforretning i kæden.

Michelle og Alexander Christensen, der begge er 27 år, hedder de nye indehavere af mæglerforretningen på Helgolandsgade.

- Vi har længe haft en ambition om, at vi ville have vores egen mæglerbutik, inden vi fyldte 30 år, fortæller Alexander, der sammen med Michelle fik opfyldt drømmen tre år før tid.

Annonce

At de to har samme efternavn er ingen tilfældighed. De har nemlig kendt hinanden, siden de kom til at gå i samme klasse på erhvervsakademiet i Holstebro, mens de læste til finansøkonom.

Og der gik ikke mange dage og uger, før de blev kærester. Midt i august sidste år blev de gift - i det lille hul, der opstod om sommeren, før coronaen atter blussede op og punkterede de fleste andre planer om bryllupper og andre fester.

Og nu er de altså ægtemand og -kone - og snart også kompagnoner.

- Selv om vi er unge, har vi erfaring og noget med bagagen, fortæller Michelle, der kommer fra et job hos EDC i Lemvig, der ejes af Lars Lyng - et ansigt, som dem, der ser Hammerslag på DR1 kender rigtigt godt: Han er nemlig en af de ejendomsmæglere, der ofte er med, når der skal gættes huspriser i tv-programmet.

Alexander har tidligere arbejdet for Danbolig i Lemvig, før også han mødte ind på job hos Lars Lyng og EDC i Lemvig.

Og så var det, at muligheden for at overtage Danbolig i Holstebro efter Yvonne og Bent Kohls, der også driver en ejendomsmæglerforretning i Viborg, opstod.

Den 1. november 2020 havde parret første arbejdsdag som daglige ledere af forretningen i Holstebro, og fra den dato lå det i kortene, at de skulle tage over fra efteråret.

- Det har jo været en glidende proces, og det har været helt naturlig at speede den op her til sidst, fortæller Alexander, der sammen med sin kone har inviteret inden for i mødelokalet, der sammen med kontoret ligger på anden sal oven over Nordea. Her arbejder der i det daglige to ansatte - foruden det kommende indehaverpar.

- Vi har arbejdet i andre kæder og har fået lidt hår på brystet, så vi føler, at vi er klar til opgaven, siger Alexander og tilføjer:

- Men det er et hårdt marked med mange dygtige spillere,. Vi vil forsøge at skille os lidt ud, tage kunden i hånden og sætte kunden i fokus.

Mere om Danbolig

Ejendomsmæglerkæde blev stiftet i 1989.

I dag består kæden af omkring 150 butikker.

Både landsdækkende og lokalet samarbejder Danbolig med Nordea.

Alle Danboligs mæglere er selvstændige, lokale ejendomsmæglere.

Vildt corona-år

Det seneste år er der blevet skrevet under på 108 bolighandler hos Danbolig Holstebro, der lige nu har 42 boliger til salg.

- Der er jo nærmest blevet tømt ud, siger Michelle om den store efterspørgsel på boliger, der har været under coronakrisen, der gjorde alt andet end at sende boligmarkedet i knæ.

- Det har været vildt at være ejendomsmægler i coronatiden: Der var et par måneder, hvor vi solgte et hus hver anden dag, tilføjer Alexander, der forventer mere normale tilstande på boligmarkedet i den kommende tid.

Parret er enige om, at Holstebro har meget at byde på for boligkøbere - både for dem, der flytter rundt i kommunen og dem, der flytter til byen blandt andet fra universitetsbyerne.

- Holstebro er i vækst, og siden finanskrisen er aldrig blevet bygget så meget i kommunen, som der gør nu, tilføjer Michelle.


Det har været vildt at være ejendomsmægler i coronatiden: Der var et par måneder, hvor vi solgte et hus hver anden dag.

Alexander Christensen, ejendomsmægler


Under uddannelse var planen for dem begge at gå bank-vejen.

- Men der er for meget energi i mig til at sidde stille foran en computer - jeg skal ud og snakke med mennesker, og det her job giver mig sindssygt meget. Det med at gøre en forskel for folk, er det, der driver mig, siger Alexander.

Michelle fik øjnene op for ejendomsmæglerbranchen, da hun var i praktik i Lemvig.

- For mig er det ikke tal, der er det mest spændende. Det er det med at møde kunderne i øjenhøjde og være med i de svære tider, når det er dødsboer, der skal sælges eller huset ved en skilsmisse, og i de gode tider, når det for eksempel er unge, der er på udkig efter deres første bolig, forklarer Michelle.

Annonce

Nyt hus og to børn

Når nu to ejendomsmæglere danner par og skal bo sammen, skulle man tro, at de også selv skulle ud på markedet og forhandle om det hus, der skal danne rammen om deres familieliv.

- Men vi fandt aldrig det helt rigtige hus, siger Michelle og fortæller, at selv om de ved en masse om huset, er de ikke typerne, der tager fat i hammer og sav for bygge huset om til det, de gik og drømte om.

For to år siden fik de derfor bygget drømmehuset i Halgaard - lige i nærheden af Mejdal, hvor Alexander er vokset op. Michelle er fra Ringkøbing, men har gået på handelsskole i byen og har har boet i Holstebro, lige siden hun begyndte at studere.

Arbejdet fylder meget i de to 27-åriges liv, og der tales også arbejde klokken 23 om aftenen lige inden sengetid - og på alle mulige andre tidspunkter af døgnet.

Men de er enige om, at der også skal være tid til familieliv. Familien består nemlig også af to børn, Melanie på ti år, som Michelle har fra et tidligere forhold, og Anton på to år.

Michelle kun var 16 år, da hun blev mor for første gang.

- Man vokser med opgaven og bliver tvunget til at blive voksen i en fart, og man får det til at fungere, når det er det, man vil, forklarer den unge mor, der prioriterer at fortage sig noget sammen med børnene, når parret holder fri.

Det med at være selvstændig, bygge en forretning op og præge den i den retning, man selv gerne vil, er det, der har tændt parret, men på samme tid kan det også være udfordringen, at arbejdet kan gå ud over familielivet, når begge forældre er engageret og involveret i forretningen.

Men ambitionen er klar hos parret:

- Vi vil fremad og have en større bid af boligmarkedet i Holstebro.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nostalgifestivalen aflyses: - Det er fandeme ikke en sjov situation

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Holstebro Onsdag

Forskere og eksperter besøger Skærum Mølle

Holstebro Onsdag

En have, der kan inspirere børnefamilier og bedsteforældre

Holstebro Onsdag

Hitmageren fra Gibraltar kommer alligevel til byen

Holstebro Onsdag

Kristinas 15 år gamle drøm gik i opfyldelse efter en budkrig

Holstebro Onsdag

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Holstebro Onsdag

Efter et år med pandemi og ny direktør: Gråkjær er blevet markant bedre til at tjene penge på sine byggerier

Annonce