Annonce
Holstebro Onsdag

Farverig traktor markerer landbrugets betydning

Der var taler fra både formanden for Landboforeningen Kristian Gade og borgmester H. C. Østerby, inden båndet kunne trækkes af traktoren, og de fremmødte blev budt på en kold øl. Foto: Christian Gnutzmann
Borgmester H. C. Østerby (S) havde æren af at trække båndet af den traktor, der markerer 200 året for Holstebro-Struer Landboforening.
Annonce

Holstebro: Selvom en traktor og landbruget går hånd i hånd, så kan det umiddelbart lyde lidt kedeligt, at en gammel Massey Ferguson skal være markeringen på et 200-års jubilæum for en landboforening.

En gammel Massey Ferguson i nye klæder lyder til gengæld mere festligt. Og sådan en kunne borgmester H. C. Østerby onsdag eftermiddag i sidste uge trække båndet af og officielt indvie.

Den står på en platform i Storåen, lige ud for Musikteatret, og med dens nye og farvestrålende ydre står den i skarp kontrast til det mørke vand, der løber gennem åen.

- Man bliver godt tilpas af at kigge på den, og det er da dejligt, at sådan en gammel og rusten Ferguson kan blive til et kunstværk, siger Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer landboforening.

De orange og blå nuancer på traktoren er også noget, der falder i borgmesterens smag.

- Jeg synes, det er fedt, at den skiller sig ud, og det glæder mig, at vi ser partnerskabet mellem kultur og kreativitet og så et ungt menneske fra talentakademiet, siger H. C. Østerby.

Det unge menneske er Anna-Caroline Bonde Fosmark. Hun studerer til dagligt på Dansk Talentakademi og har i den seneste tid brugt hundredvis af timer på at trylle den gamle Massey Ferguson om til et symbol, som landbruget kan være stolte af at kigge på. Og det er lykkedes.

- Vi er meget stolte over, at landbruget bliver markeret på den her måde og med den placering, siger Kristian Gade.

Annonce

Vigtigt erhverv

Traktoren startede som en skæv idé, men er blevet fulgt til dørs og endt som et iøjnefaldende symbol på et vigtigt erhverv.

- Med det her bliver der sat en stor streg under betydningen af det store fødevareerhverv, vi har her i området, og det, synes jeg, er meget vigtigt, siger borgmester H. C. Østerby.

Med offentliggørelsen af det nyeste skud på kulturstammen i Holstebro håber formanden for landboforeningen Kristian Gade på, at der bliver sat mere fokus på, hvor maden kommer fra.

- Maden kommer jo et sted fra, før det ligger klar til os i supermarkedet, og det håber vi på mere opmærksomhed omkring, siger Kristian Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce