Annonce
Holstebro Onsdag

Fem ting i haven, du måske ikke lige regnede med at kunne putte i munden + tre opskrifter

Hosta er en af de blomster i haven, som man ud over at se på faktisk også kan spise. Foto: Johan Gadegaard

Hornshøj: Vi har spurgt den ukrudt- og blomsterspisende haveentusiast Henny Sørensen fra Hornshøj til fem gode tips til, hvad man - inden for den kategori - kan spise fra haven.

1: Skvalderkål

Den kommer op i det tidlige forår, som noget af det første.

Annonce

Skvalderkål kan bruges til pesto, man kan bruge det i salater, og så kan det også bruges til at give smag i salt eller the.

Smagen er svær at beskrive, for den har sin helt egen smag.

Opskrift: Pesto med ukrudt

1 pose pinjekerner/nødder (75 g)

2 dl hakket skvalderkål/mælkebøtteblade

1 dl parmesan

3 fed hvidløg/ramsløg

1 dl olie

Evt. citronsaft

2: Sankthansurt

Den kommer lige nu og begyndte for et par uger siden.

Sankthansurt kan bruges i salater, her er det lille, fine topskud yderst velegnet.

Smagen er lidt henad asparges og ærter, en fin og ikke skrap smag.

Her er vi så ved Sankthansurten. Foto: Johan Gadegaard

3: Ramsløg

Den kommer i det tidlige forår, for en god måneds tid siden.

Ramsløg er god til pesto, og man kan også bruge det i salater.

Smagen er lidt som hvidløg, den er med andre ord stærk og kan mildnes ved at blande hvidkål i, hvis man laver pesto.

Opskrift: Salat med blomster og ukrudt

Hvidkål/spidskål

Hostaskud/Sankt Hans urt

Ramsløg

Tørrede tomater

Valnødder i stykker

Agurk

Salt, peber og lidt kruspersille

Ingen dressing.

Evt. æbler.

4: Hosta

Den kommer omkring 1. maj.

Hostaskud er rigtig fine i salater, det skal være de nye skud, som man lige klipper af med en saks og skyller.

Smagen fin som ærter og asparges.

Herlighederne set lidt fra oven. Velbekomme. Foto: Johan Gadegaard

5: Hyldeblomst

Den blomstrer snart.

Selve hyldeblomsten kan man iklæde en tynd pandekagedej og dyppe i friture. Så bliver den både fin og sprød at spise.

Smagen er her beskrevet som god.

Opskrift: Dej til friturestegt hyldeblomst

Beignetdej (ca. 3 dl dej)

Hvedemel (ca. 1 dl) 60 g

Majsstivelse (ca. 1 dl) 50 g

Bagepulver 1 tsk.

Fint salt 1/2 tsk.

Øl eller vand 1 dl

Æg 1

Fritureolie eller anden neutral olie 1/2 liter

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Tidligere solgte hun smykker i Nørreport Centret: Nu sigter hun efter medaljer til OL i Tokyo

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Farmand har ansvaret for aftensmaden og madplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Maren-statuette, kage og 150 års fødselsdag

Holstebro Onsdag

Lærlingen har overtaget butikken

Holstebro Onsdag

Særudstilling åbner, men trækplasteret mangler

Holstebro Onsdag

Karin vil gøre nyt friplejehjem til et hjem for beboerne

Holstebro Onsdag

Brødre åbner vinbutik med spisested i gågaden

Holstebro Onsdag

Græsset er grønt, hvor du vander det, men gider du overhovedet at vande det forbandede græs?

Holstebro Onsdag

Efter 30 år: Skibet Bro og blodbøgen fik et messingskilt

Holstebro Onsdag

Prisregn over roklubben: Babyerne fra Vandkraftsøen er nu blevet voksne

Holstebro Onsdag

Børn og unge inviteres til at kaste snøren ud

Holstebro Onsdag

Historieoplæsning til håndarbejde

Holstebro Onsdag

Peter Schmeichel som inspiration for kunstnerblik

Holstebro Onsdag

Livredderne åbner for badesæsonen

Holstebro Onsdag

Pift sankthans-menuen op med disse retter

Holstebro Onsdag

I Holstebro dækkes der bord som aldrig før

Holstebro Onsdag

Krigsfotograf viser billeder og fortæller historier i Big Bio

Holstebro Onsdag

Bøfkæde tilbyder lykkebokse med overskudsmad

Holstebro Onsdag

To egnsteatre går sammen om forestilling

Holstebro Onsdag

Der er ingen grund til, at børn skal kede sig ferien

Holstebro Onsdag

Ulfborg-kunstner viser over 100 værker frem

Holstebro Onsdag

Lokalt bilhus: Forsinkelser på nye biler får brugtbilsprisen til at stikke af

Holstebro Onsdag

Vær med i konkurrence om biografbilletter

Annonce