Annonce
Holstebro Onsdag

Feriepenge kan veksles til tilskud til boligkøb

I Holstebro Kommune koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 1.460.000 kroner. Udbetalingen på fem procent svarer til 73.000 kroner. Arkivfoto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
For mange førstegangskøbere kan feriepengene være en adgangsbillet til at få foden inden for på boligmarkedet.
Annonce

Økonomi:  Det kan være fristende at bruge udbetalingen af de indefrosne feriepenge til at forsøde tilværelsen, men for mange førstegangskøbere kan feriepengene også være en adgangsbillet til at få foden inden for på boligmarkedet i Holstebro Kommune.

Det skriver Danbolig Holstebro i en pressemeddelelse.

- Feriepengene kan være en håndsrækning til at polstre opsparingen inden det første boligkøb og give flere førstegangskøbere adgang til boligmarkedet uden at skulle bruge lige så lang tid på at spare op, siger indehaver Bent Kohls fra Danbolig Holstebro.

For at få adgang til boligmarkedet skal opsparingen være stor nok til at dække fem procent af boligens købspris og tinglysningsafgiften på ejendommens skøde.

Annonce

Personlige tilpasninger

På baggrund af tal fra Boligsiden har Nordea Kredit derfor regnet på, hvor langt feriepengene rækker til udbetalingen på de fem procent.

For at finde ud af, hvor langt feriepengene rækker til det første boligkøb, har Nordea Kredit taget udgangspunkt i to nyuddannede akademikere, som hver især har en månedlig indkomst på 40.000 kroner før skat. Ifølge beregningerne vil de samlet set få udbetalt omkring 37.200 kroner i feriepenge efter skat.


Hvis førstegangskøberne vælger at bruge feriepengene til udbetalingen på deres første bolig, kan de få lidt hurtigere adgang til boligmarkedet, og for andengangskøberne kan beløbet veksles til personlige tilpasninger, som gør boligen mere ideel for familien.

Bent Kohls, indehaver Danbolig Holstebro.


I Holstebro Kommune koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 1.460.000 kroner. Udbetalingen på fem procent svarer til 73.000 kroner, og det betyder, at førstegangskøbere med hjælp fra feriepengene kan nedbringe beløbet til 35.800 kroner.

- Hvis førstegangskøberne vælger at bruge feriepengene til udbetalingen på deres første bolig, kan de få lidt hurtigere adgang til boligmarkedet, og for andengangskøberne kan beløbet veksles til personlige tilpasninger, som gør boligen mere ideel for familien, siger indehaver Bent Kohls.

Annonce

Den største gevinst

Boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, mener, at det er fornuftigt at bruge feriepengene til at gøre boligdrømmen til en realitet.

- Som udgangspunkt er en bolig en god investering og et godt sted at placere sine penge. Når det er sagt, skal et hus betragtes som en langsigtet investering, hvor den største gevinst er den tryghed, der skabes ved at have en base til sin familie, siger Lise Nytoft Bergmann.

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge er frivillig og svarer til feriegodtgørelse for tre uger. Beløbet på udbetalingen bliver beregnet ud fra ens lønindkomst i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. marts 2020 og udbetales efter planen senest til oktober i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce