Annonce
Holstebro Onsdag

Film til børn og forældre giver råd om at tale om ny coronavirus

Billedet her er fra infektionsmedicinsk afdeling og viser det beskyttelsesudstyr, som læger og sygeplejersker skal være klædt i, når de arbejder med patienter, der er smittet med coronavirus. Og det kan være billeder som dette, der kan være med til at skabe bekymringer hos børn. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
To nye film forklarer henholdsvis børn og voksne, hvad den nye coronavirus er, og giver gode råd til voksne, så de kan tage hånd om deres børns bekymringer.
Annonce

Danmark: Som barn kan det være svært at forstå, hvad coronavirus er, og hvilke konsekvenser sygdommen har.

Derfor har Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Børns Vilkår udarbejdet to små film, som dels kan hjælpe børn med at få svar på de mange spørgsmål og dels klæde forældrene på til at tale med dem om det.

Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Børnetelefonen hos Børns Vilkår får lige nu mange spørgsmål om ny coronavirus fra bekymrede børn. Det er disse spørgsmål, som videoerne giver svar på.

Den ene film er rettet til skolebørn i alderen fra seks til 15 år og giver svar på spørgsmål om ny coronavirus. Den anden film er rettet til forældre, lærere, pædagoger og andre voksne, og giver gode råd til, hvordan man som voksen taler med børn om sygdommen.

I filmen, der er rettet til børnene, understreger Sundhedsstyrelsen, at der ikke er noget i vejen med at være bekymret eller bange.

- Det er der faktisk også mange voksne, der er, forklarer Ida Hilario Jønsson, der er børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, i filmen.

- Det kan måske hjælpe at tale med en voksen om præcis, hvad der er, du er bange for, lyder hendes råd.

Og den børnefaglige konsulent uddyber i videoen:

- Det kan være at fortælle, hvis du har hørt noget i fjernsynet, eller har hørt nogen snakke om noget, der har gjort dig bekymret. De voksne kan bedre hjælpe dig, hvis de ved præcis, hvad det er, du er bange for.

Fire gode råd

Videoen giver fire gode råd til, hvordan man som voksen bedst snakker med børn om ny coronavirus.

De fire råd er:

Lyt til barnets bekymring.

Tal med barnet om fakta.

Tal med barnet om nyheder.

Spørg om barnet fik svar.

Du kan finde filmene på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

https://www.sst.dk/da/nyheder/2020/film-til-boern-og-foraeldre-giver-raad-om-at-tale-om-ny-coronavirus?

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Dramatiske overskrifter

På videoen med gode råd til de voksne siger Charlotte Smerup, der også er børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, at rigtigt mange børn kan opleve, at de voksne siger til dem, at "det skal du ikke bekymre dig om".

- Men hvis børn alligevel bekymrer sig, så er det vigtigt, at de får snakket om det, siger hun i videoen.

Carltte Smerup opfordrer også de voksne til at tale med børnene om nyhederne.

- Mange børn får nyheder at se som dramatiske overskrifter og breaking news på deres telefon via sociale medier, som de ikke altid selv har bedt om. Så spørg børn, om de har set noget på telefonen, som har gjort dem bekymrede, lyder et af rådene fra den børnefaglige konsulent.

Børn - og voksne - kan også klikke ind på Børnetelefonens hjemmeside:

bornetelefonen.dk/corona

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce