Annonce
Holstebro Onsdag

Fjerkræslagteri vil gøre sin emballage genanvendelig og spare plast

Med sin miljøvenlige emballage reagerer HKScan på forbrugernes behov for at foretage ansvarlige valg, når det gælder indkøb af dagligvarer. Arkivfoto: Morten Stricker
HKScan lægger sig i selen for at blive mere miljøansvarlig: Kødkoncernen vil forny sin emballage og spare millioner af kilo plastic.
Annonce

Vinderup: Den finsk-ejede kødkoncern, HKScan, der blandt andet driver fjerkræslagteriet i Vinderup, vil forny sin emballage, så den bliver mere miljøansvarlig.

Ambitionen er , at al emballage skal være genanvendelig senest i slutningen af 2025. Samtidig vil virksomheden reducere sit CO2-aftryk for emballage med 20 procent og reducere mængden af plastic-emballage med 20 procent sammenlignet med 2019.

Samlet set vil brugen af plastic blive reduceret med millioner af kilo.

Det oplyser HKScan-koncernen i en pressemeddelelse.

Annonce

- Ikke altid så ligetil

Målet betyder, at emballagen til mange af produkterne vil blive fornyet i løbet af de næste par år.


Ansvarlighed og emballageudvikling er ikke altid så ligetil. Nogle gange kan det for eksempel ske, at en ny emballagetype reducerer CO2-aftrykket, men samtidig gør genanvendelse vanskeligere.

Järvinen-Teräsvuori, VP for Strategic Development Packaging.


- Vi er i gang med at undersøge og eksperimentere med nye emballagematerialer, der reducerer mængderne af emballagemateriale og sikrer genanvendelighed, siger Jalliina Järvinen-Teräsvuori, der er VP for Strategic Development Packaging, i pressemeddelelsen.

- Ansvarlighed og emballageudvikling er ikke altid så ligetil. Nogle gange kan det for eksempel ske, at en ny emballagetype reducerer CO2-aftrykket, men samtidig gør genanvendelse vanskeligere, forklarer Järvinen-Teräsvuori og fortsætter:

- Ud over at være drevet af vores egne målsætninger så drives vores arbejde også af forbrugernes forventninger, landespecifik lovgivning og EU-lovgivning samt virksomhedernes stigende fokus på genanvendelse og de højere gebyrer på affald. Innovation og samarbejde er påkrævet for virkelig at gøre emballage mere ansvarlig.

Annonce

100 procent i år

HKScan er en af de største fødevarevirksomheder i Østersø-området.

- Og derfor har virksomhedens handlinger stor betydning, påpeger kødkoncernen.

Virksomheden har allerede reduceret mængden af plasticemballage med cirka 1,5 millioner kilo fra 2017 til 2019.

I Danmark er 80 procent af bakkerne brugt i produktion allerede af genanvendeligt materiale, og målet er at hæve dette til 100 procent inden udgangen af i år.

- Vores bæredygtige tiltag kan ses af forbrugeren i dansk detail, da det tydeligt fremgår af emballagen, at Rose Kylling er pakket i genanvendt plast, lyder det fra HKScan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce