Annonce
Holstebro Onsdag

Fokus på arbejdsmiljø giver pris til lokal landmand

På gården Store Blæsbjerg prioriteres arbejdsmiljøet højt. Landmand Jacob Seiger Stensig og de otte medarbejdere holder hver uge tavlemøder, hvor sikkerhed er en naturlig del af mødet.
Annonce

Holstebro: Landmand Jacob Seiger Stensig, som driver gården Store Blæsbjerg på Blæsbjergvej har netop vundet en andenplads i "Landbrugets Arbejdsmiljøpris".

På Blæsbjerg er man altid på forkant med reparationer og vedligehold, hvilket nedbringer risikoen for arbejdsskader. Det gode arbejdsmiljø prioriteres, og både ejere og medarbejdere er enige om, at sikkerheden er vigtig.

- For eksempel sker håndtering af dyrene altid på deres præmisser, og der gives instruktion i håndtering af dyrene og dyrs adfærd til alle medarbejdere, lyder det i en pressemeddelelse fra arbejdsmiljøchef Helle Birk Domino i Seges, som uddeler prisen.

Jacob Seiger Stensigs bedrift består af 585 malkekøer plus opdræt og 800 hektar. Der er otte medarbejdere ansat.

Annonce

Godt arbejdsmiljø er vigtigt

På Store Blæsbjerg udvikles der hele tiden nye idéer, der kan gøre arbejdsdagen lettere for både mennesker og dyr.

- Staldene er indrettet med mange hjælpemidler, der gør det let og sikkert at håndtere dyrene. For eksempel er der malkerobotter, robotter, der rengør spalter, robotter, der fejer foder ind, strømaskine samt fodervogne, mælketaxa og så videre. Så der er så lidt fysisk belastning som muligt, siger Helle Birk Domino og fortsætter:

- For at få arbejdsmiljø på dagsordenen holdes der tavlemøder hver mandag, hvor sikkerhed er en naturlig del af mødet. Her giver Jacob Seiger Stensig og medarbejdere ros til hinanden for ting, de sætter pris på, der er gjort eller sagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce