Annonce
Holstebro Onsdag

For fem uger siden var de tæt på at opgive: Nu glæder ny formand til at fyre den store raket af

Det er tre år siden, at Holstebro Cup blev afviklet. Stævnets nye formand, Lars Mortensen, glæder sig til endelig at komme i gang efter meget lang ventetid. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter tre års pause er det endelig tid til håndboldstævnet Holstebro Cup. Nye regler for brandsikkerhed var dog tæt på at få arrangørerne til at droppe det store stævne.

Holstebro: Ventetiden har været ualmindelig lang.

Men nu sker det endelig.

Et af de største håndboldstævner i Europa er tilbage. Det seneste fandt sted i 2019. I 2020 og 2021 blev det aflyst på grund af corona.

Annonce

Ventetid og masser af udfordringer kan også forbindes med den nye formand for Holstebro Cup, Lars Mortensen.  I 2020 skulle han have været med som føl til den mangeårige formand Karsten Marcussen, men sådan blev det ikke, og for et år siden var der ingen vej uden om en aflysning.

- Det bliver vildt godt, at vi endelig kan holde Holstebro Cup. Der har været mange vanskeligheder og udfordringer undervejs, men det bliver så godt endelig at fyre den store raket af, siger Lars Mortensen.

Usikkerhed

Han lægger ikke skjul på, at de seneste måneder har været præget af meget usikkerhed.

- I starten af januar vidste vi ikke, om det var muligt at holde stævnet på grund af corona. Det har heldigvis vist sig muligt, så vi kunne fortsætte vores planlægning, siger Lars Mortensen.

Det bliver vildt godt, at vi endelig kan holde Holstebro Cup. Der har været mange vanskeligheder og udfordringer undervejs, men det bliver så godt endelig at fyre den store raket a

Lars Mortensen, formand

Men coronaen var langt fra den eneste forhindring. Nye regler for brandsikkerheden gjorde, at antallet af tilgængelige klasselokaler til overnatning var reduceret fra 270 til det halve.

- Jeg må indrømme, at jeg var tæt på at opgive det hele for fem-seks uger siden. Det så meget vanskeligt ud at gennemføre det. Men jeg må sige, at vi har fået stor hjælp fra Holstebro Kommune, så vi har fundet en løsning, siger Lars Mortensen, der har set, at blandt andet forårsmarkedet på Ausumgård var nødt til at aflyse på grund af de samme skærpede regler.

Det betyder, at der er kommet et nyt overnatningssted med i form af Erhvervsakademiet Midt/Vest på Valdemar Poulsensvej. Desuden er antallet af deltagere lidt færre end tidligere fra godt 4000 til nu 3300. Det skyldes ikke mindst, at der er færre hold fra Tyskland med, hvilket skyldes, at de ikke er så langt fremme i kampen mod corona.

- Lige i år passer det rigtig godt, at vi er lidt færre deltagere. Nu glæder vi os meget til at komme i gang med stævnet, siger den nye formand, der ikke er sen til at takke de mange trofaste hjælpere i inderkredsen.

- Der har været mange bump undervejs, men de har været loyale og meget forstående, siger Lars Mortensen.

Annonce

Ekstra opmærksomhed

Som tidligere år skal han og den øvrige styregruppe på jagt efter de sidste frivillige i de kommende dage inden starten på torsdag, hvor spillere og ledere ankommer til Holstebro.

Lars Mortensen og hustruen Marianne debuterer i TV 2-programmet "Først til verdens ende", mens der er stor travlhed med forberedelserne til Holstebro Cup. Foto: Morten Stricker

Lars Mortensen kan også se selv se frem til en usædvanlig travl påske. Han er helt forberedt på, at den fra lørdag før påske og frem til stævnet slutter påskesøndag står på frivilligt arbejde i døgndrift.

Han kan med garanti også se frem til mere personlig opmærksomhed. Mandag aften debuterer han sammen med hustruen Marianne i TV 2-programmet "Først til verdens ende".

- Der har allerede været mange henvendelser fra flere medier, og dagen efter Holstebro Cup skal vi til København og deltage i Go Aften Danmark, siger Holstebro Cup-formanden.

Annonce
Holstebro Onsdag

Årets TTH-spiller er kåret

Annonce
Holstebro Onsdag

Brugte briller kan gøre stor gavn igen

Annonce
Holstebro Onsdag

Hun har nået pensionsalderen, men fortsætter i jobbet: - Jeg kan bare ikke lade være

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Pantdonation støtter fodboldhold for børn med særlige behov: - Fællesskabsfølelsen er ikke til at tage fejl af

Holstebro Onsdag

Byfesten i Borbjerg Hvam vender tilbage

Holstebro Onsdag

Fotoudstilling om de rodløse i vores samfund: - Jeg vil give de hjemløse en stemme og et ansigt

Holstebro Onsdag

Tag på vandet med Holstebro Surf Klub - og måske hele vejen til Thorsminde

Holstebro Onsdag

Logan og Helmig-jam: Kulturperlen skyder sommeren i gang med dobbeltkoncert i Lystanlægget

Holstebro Onsdag

Farverig udstilling på café

Holstebro Onsdag

Teater om den europæiske ligestillingsdrøm i opløsning

Holstebro Onsdag

Familiebutik har byens bedste service: Vi gør, som vi gerne selv vil behandles

Holstebro Onsdag

Sæt pris på hverdagene - dem er der nemlig flest af

Holstebro Onsdag

Nu begynder din fjernvarme at stige: - Jeg har allerede siddet med trøje og tæppe indenfor, så jeg kunne skrue ned for varmen

Holstebro Onsdag

Klager over Interflora tikker ind: - Hjælp os med at sprede budskabet

Holstebro Onsdag

Foredrag: Er der en styrke gemt i magtesløsheden?

Annonce