Annonce
Holstebro Onsdag

"For mig er det ikke et arbejde - det er mit liv"

- Man bliver ikke millionær af at arbejde i butik. Men for mig er det en livsstil, og jeg elsker mit arbejde, lyder det fra Dorte Hofstedt, der smiler trods sin aversion mod kameraer. Fotos: Johan Gadegaard
Lørdag den 16. november markerer livsstilsbutikken Sinnerup i gågaden i Holstebro, at det er 25 år siden, Dorte Hofstedt begyndte at arbejde i forretningen. Jubilaren er dog ikke meget for hverken titler eller for at være i centrum - til gengæld elsker hun sit arbejde.
Annonce

Holstebro: Hun var 27 år og var blevet slået lidt ud af kurs, efter at en læreplads i en anden butik var faldet på gulvet.

Hun var røget på kontanthjælp og fik valget mellem at få et job i Aldi eller et arbejde som juleassistance i Sinnerup, der dengang hed Bahne. Det med at sidde ved kassen i et supermarked var ikke lige hende, så hun valgte Bahne.

- Og så er jeg ikke kommet her fra siden, konstaterer Dorte Hofstedt med et stort smil, der når helt op til øjnene.

I dag har hun rundet de 52 år, og her midt i november kan hun så fejre sølvbryllup med den forretning, som kom til at spille så stor en rolle i hendes liv.

- Jeg elsker mine kunder. Jeg elsker hverdagen, det at sælge og udfordringen i de nye varer.

Dorte Hofstedt, 25 års jubilar hos Sinnerup.

Annonce

Hun holder af hverdagen

- Jer er jo lært op hos Hr. og Fru Sinnerup (indehaverne Poul og Ida Sinnerup, red.), der var af den gamle skole. De lærte mig om kærligheden for varerne, og at det ikke er et arbejde, man kun har for at tjene penge. Jeg plejer også at sige, at for mig er det ikke et arbejde - det er mit liv, fortæller Dorte, efter at hun har ringet efter en afløser fra butikken nede i stueetage, så hun kan koncentrere sig om snakken med journalisten i stedet for kunderne.

Og det er faktisk lidt svært for Dorte - altså at sætte kunderne i anden række. Kontakten med kunderne er nemlig noget af det allerbedste for hende ved jobbet.

- Jeg elsker mine kunder. Jeg elsker hverdagen, det at sælge og udfordringen i de nye varer, siger hun og fortæller, at det også er derfor, hun - helt frivilligt- arbejder hver lørdag.

- Hvorfor jeg gerne vil arbejde om lørdagen? Det er da bare en god dag: Der er gang i butikken, og folk er ikke stressede som i hverdagen, lyder hendes svar på journalistens spørgsmål.

Til gengæld holder Dorte fri hver mandag, og det passer hende fint. Hendes mand, René, er nemlig førtidspensionist, og de to hunde - en sort og en gylden labrador, - der er en fast del af husstanden hjemme på Grigsvej, er også helt ligeglade med, hvilke ugedag deres "mor" holder fri og er hjemme ved dem.

- For hundene er jo vores børn, indrømmer hun.

Annonce

Nej tak til titel

Til journalistens overraskelse ryster Dorte insisterende på hovedet på spørgsmålet, om hendes titel i butikken er butikschef?

- Nej, jeg har ikke den titel. Jeg har været butikschef én gang - da Sinnerup åbnede en ny butik i Herning, og jeg selv bad om at få lov til at lede den. Det kunne jeg slet ikke styre: Jeg arbejdede 80 timer om ugen og levede af kaffe og smøger, fortæller Dorte om sit arbejdsliv, der dengang var kommet ud på et skråplan.

Dengang for seks til syv år siden nåede hun frem til en erkendelse af, at nu var det nok, og hun bad derfor sin arbejdsgiver om at komme hjem til Holstebro igen, og kort efter blev der kreeret en stilling i hjembyen til hende. Et job, som ikke har titel af butikschef, men måske nok er det alligevel.

- For jeg tror jo, at det er min egen butik, og jeg er også helt overbevist om, at den ikke kan eksistere uden mig, siger Dorte og sender en kærlig tanke hjem til manden, der er helt forstående over for hendes store engagement i butikken.

Cigaretterne har Dorte lagt på hylden, og de lange arbejdsdage er også fortid.

Mere om Dorte Hofstedt

Dorte Hofstedt er født og vokset op i Holstebro.

Hun gik på Sct. Jørgens Skole og fortsatte på gymnasiet.

Tre dage efter at Dorte var fyldt 18 år, mistede hun sin mor efter lang tids sygdom.

- Efter min mors død magtede jeg ikke at fortsætte, fortæller Dorte, der i stedet søgte ind på handelsskolen.

Det at miste en forældre i så ung en alder sætter sine spor.

- Jeg tror, jeg blev lidt hård af det og tænkte, at hvis jeg kan klare det, så kan alle andre også. På den anden side tro jeg på, at man bliver stærk af det, der ikke slå én ihjel, fortæller hun.

Jobbet i livsstilsbutikken frister hende til at købe ting med hjem til hjemmet - med navne som Georg Jensen og Royal Copenhagen.

- Jeg er blevet bedre til at rydde ud, men jeg har da mange ting og det, der ellers kun er "nice to have", kan jeg godt få lavet om til "need to have".

Hjemmet i komponistkvarteret ligner efter Dortes udsagn ikke andres hjem.

- Der er meget personlighed i vores hjem. Vi følger ikke strømmen, konstaterer Dorte Hofstedt.

Annonce

Sygdom sætter grænser

Selv om jobbet er blevet en livsstil for hende, er hun nødt til at nøjes med en mere normal arbejdsuge. Dorte lider nemlig af leddegigt i svær grad.

- Efter en arbejdsdag er jeg træt og har ondt, siger hun og fortæller, at hun håber på at blive mere stabil, efter at hun netop er blevet godkendt til biologisk medicin for sin sygdom.

Dorte er en meget privat person, og det med at være i centrum er heller ikke lige hendes kop te.

- Jeg har kun holdt én stor fest i mit liv. Det var, da jeg fyldte 30 år. Jeg var bestemt ikke i mit es, og jeg gør det aldrig igen, konstaterer jubilaren.

Da hun og René, der er 54 år, blev gift for 11 år siden, blev festen derfor - klog af skade - holdt hjemme i stuen, hvor der ikke blev sendt invitationer ud til den enkelte gæst. Brylluppet blev fejret med åbent hus, og det lykkedes brudeparret at klemme 42 gæster ind i stuen i parcelhuset.

Mere om Sinnerup

Sinnerup er en dansk kæde af butikker, der blandt andet sælger brugskunst, modetøj og møbler.

Poul Sinnerup åbnede i 1971 sin første butik med navnet Bahne i Østergade i Holstebro.

Kæden er udsprunget af forretningen i Holstebro, der i dag ligger i Nørregade.

Sinnerup opstod i 2006, da indehaver Poul Sinnerup ønskede at adskille sine forretninger fra Bahne.

Stifteren Poul Sinnerup kommer stadig i butikken i Holstebro hver dag.

Sønnen Lars Sinnerup er i dag administrerende direktør for kæden. Hans kone, Lisbeth, arbejder også i kæden, og parrets datter, Silke, er tredje generation i Sinnerup.

Sinnerup har i dag 11 butikker i Danmark samt to butikker i Tyskland.

Kilder: Sinnerup, Wikipedea med flere.

Annonce

Alt andet end en linselus

- Og kobberbrylluppet bliver heller ikke fejret med en stor fest, siger Dorthe, der pludselig får det meget varmt.

Hun har nemlig fået øje på avisens fotograf, der er har fundet vej op af trapperne i butikken for at tage billeder af hende.

- Jeg hader at bliver fotograferet, konstaterer hun, men tager alligevel ja-hatten på og med et smil på læben følger hun med fotografen.

Sinnerup fejrer Dorte Hofstedts 25 års jubilæum med en reception i butikken fredag den 15. november mellem klokken 14 og 17 - oppe på første sal i butikken.

Og selv om jubilaren ikke er meget for at være i centrum, så glæder hun sig alligevel dog til dagen.

- Det er da hyggeligt at blive fejret, og de tre timer kan jeg godt leve med, konstaterer "butikschefen", der efterhånden er blevet kølet ned igen oven på den hedetur, som fotografens tilstedeværelse afstedkom.

I livsstilsbutikken Sinnerup, der ligger i gågaden i Holstebro, er der i dag seks fastansatte medarbejdere, der får hjælp af løstansatte medhjælpere. - Sinnerup er som en ekstra familie for mig, fortæller Dorte Hofstedt, der kan fejre sølvbryllup med forretningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce