Annonce
Holstebro Onsdag

Forening tilbyder at overtage alle glemte Jens Nielsen-billeder: Nej, tak, siger kommunen

Det har været på tale at destruere de mange Jens Nielsen-værker, hvis kvalitet ikke blev vurderet god nok til at udstille. Nu er situationen vendt på hovedet, og der kæmpes ligefrem om at overtage de omkring 250 værker. Foto: Morten Stricker
Engang ville ingen have dem. Nu viser så mange interesse for Jens Nielsens "overskudsarbejde", at man takker nej til dem.

Holstebro: De var glemte. De fylder. Og de er overflødige i kommunalt regi.

Derfor kan det synes kærkomment, at en forening nu tilbyder at overtage samtlige af kunstner Jens Nielsen-værker, der i årevis har været gemt af vejen, fordi "ingen" ville have dem.

Foreningen "Hjælp til YMCA på Vestbalkan" vil gerne have billeder. Alle 250.

Annonce

- Vi så en mulighed for at gøre noget godt og samtidig løse et problem for kommunen i en sag, som må siges at være blevet en varm kartoffel. Vi ville gøre dem en tjeneste og naturligvis samtidig samle ind til et godt formål, siger næstformand i foreningen Karl Georg Pedersen fra Mejdal, som har indsendt ansøgningen.

Foreningen tilbyder over en seks måneder lang periode at udstille og sælge Jens Nielsens arbejde. Overskudsfordelingen skal foregå på den måde, at en tredjedel af salgsoverskuddet går til Huset for Kunst og Design, mens de sidste totredjedele skal gå til det arbejde, KFUM og "Hjælp til YMCA på Vestbalkan" tager sig af samt de udgifter, foreningen ville have i forbindelse med salget.

Nej, tak

Formand for Kultur og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune, Lene Dybdal (S), er glad for interessen, men nogen aftale bliver der ikke.

- Begrundelsen er, at vi også har fået lignende tilbud fra andre, blandt andet fra en kæde af genbrugsbutikker. Det er allerede besluttet i udvalget, og siden stadfæstet i økonomiudvalget og dernæst i byrådet, hvordan fremgangsmåden skal være - og at overskuddet ubeskåret skal gå til Huset for Kunst og Design (tidligere Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet, red.). Vi kan ikke forfordele nogen frem for andre, siger Lene Dybdal.

Hjælp til YMCA på Vestbalkan

Formål:

At støtte YMCA’s arbejde blandt børn og unge på Vestbalkan.

At indsamle og formidle økonomiske midler og effekter samt yde bistand til udvikling af børn og unges fremtidige muligheder på Vestbalkan.

Foreningen søger sit formål fremmet ved at arbejde sammen med Y’s Men’s Clubber, foreninger, organisationer og eksterne interessenter, som f.eks. Holstebro Nødhjælp, virksomheder og private personer. Foreningen er åben for alle, der ønsker at støtte projektet.

Den udmelding skuffer Karl Georg Pedersen.

- Det ærgrer mig, for jeg synes, det her var en god mulighed for kommunen at gøre noget godt for andre, frem for selv at stå med al arbejdet. Med hensyn til at vælge, så synes jeg nu godt, at man kunne tage stilling til, hvilket godt formål man vil støtte. Men det er deres beslutning, og den kan vi desværre ikke gøre noget ved, konstaterer han.

Annonce

Rest, måske?

Lene Dybdal åbner dog op for et samarbejde i tilfælde af, at man skulle stå med et restparti, der i første omgang ikke er blevet solgt videre.

- Der kommer fire-fem henvendelser fra interesserede hver gang, Jens Nielsens billeder er omtalt i avisen. Det er ikke vores opgave i denne sag at skulle sige, hvilken forening er bedre end andre til at overtage billederne. I stedet holder vi fast i, at en grundbeslutning er taget, og den kører vi videre med - og så satser vi på at komme af med det hele, siger hun.

Karl Georg Pedersen og "Hjælp til YMCA på Vestbalkan" afviser ikke, at man vil samarbejde om et eventuelt restparti af billeder.

- Men det er svært at vurdere, om det ville have vores interesse, før vi har set, hvad der er tale om. Og så er det klart, at vores interesse jo formindskes, når nu flødeskummet er taget af kagen forinden, siger han.

Det er kommunens plan at fremvise og afhænde de mange værker i den nærmeste tid.

Annonce
Holstebro Onsdag

Murerfirma skiftede strategi: Omsætningen blev fordoblet

Annonce
Holstebro Onsdag

Langt flere videokonsultationerhospitalerne: - Mange patienter har taget utroligt positivt imod det

Annonce
Holstebro Onsdag

Masser af aktiviteterSlagteriet i foråret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Sognepræst fortæller om Astrid Lindgrens verden

Holstebro Onsdag

Aftale mellem lærerforening og kommune gøres permanent

Holstebro Onsdag

Saxofonkvartet fejrer jubilæum med koncert på musikskolen

Holstebro Onsdag

Klassisk ballet, gys og kærlighedprogrammet

Holstebro Onsdag

Så mange unge flytter hjem til barndomskommunen

Holstebro Onsdag

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Holstebro Onsdag

Mads må vente et halvt år: Godt at have noget at glæde sig til

Holstebro Onsdag

Så er der atter fortællinger i Det Gamle Rådhus

Annonce