Annonce
Holstebro Onsdag

Forskere vil undersøge tidligere indlagte corona-patienter

Regionshospitalet i Holstebro er sammen med alle andre hospitalsenheder i Region Midtjylland en del af forskningsprojektet. Arkiv: Morten Stricker
Annonce

Regionen: Lungemedicinere og infektionsmedicinere i Region Midtjylland går sammen om et forskningsprojekt, som skal undersøge, hvordan det går patienter, der har været indlagt med en alvorlig udgave af Covid-19-sygdom.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Forskere vil søge at afklare, hvordan patienterne klarer sig efter overstået Covid-19-sygdom med hensyn til lungefunktion, livskvalitet, socioøkonomiske forhold og fysisk kapacitet, samt hvordan lungerne ser ud på en såkaldt HRCT (high-resolution CT) scanning. Patienterne vil blive fulgt op efter tre og 12 måneder. Derfor vil de første patienter allerede blive undersøgt i juni. - Formålet er at opnå mere viden om en ny sygdom, hvor vi ikke kender langtidsfølgerne. Projektet er et eksempel på et vigtigt og tværfagligt samarbejde både imellem specialerne, men også imellem alle hospitaler i hele Region Midtjylland, siger overlæge Elisabeth Bendstrup fra Lungesygdomme på Aarhus Universitetshospital.

I alt forventes 216 patienter i Region Midtjylland at blive inviteret til at indgå i projektet.

oli

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce