Annonce
Holstebro Onsdag

Fortæller om guldalderkunsten

Den danske Guldalderkunsts billede af Danmark og det danske landskab bestemmer på mange måder stadig, hvordan vi den dag i dag ser på landskabet. Historiker Sally Schlosser Schmidt fortæller på Holstebro Kunstmuseum med baggrund i udstillingen "Reservat" om guldalderkunstens natursyn. Foto: P.C. Skovgaard-maleri
Annonce

Holstebro: Onsdag den 5. februar kl. 19.30 kan man på Holstebro Kunstmuseum høre ph.d.-stipendiat ved institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet, historiker Sally Schlosser Schmidt med foredraget "Politik og pensler i Guldalderen".

Guldaldermalerne skildrede det danske landskab samtidig med, at grundstenen til den danske nationalstat blev lagt. Og til samfundet som vi kender det i dag. Men ikke alle kunstnerne skildrede Danmark efter tidens herskende politiske overbevisning. Det er Guldalderkunstnerens natursyn, der optager historiker Salley Schlosser Schmidt. Hun vil i sit foredrag fortælle om nogle af de politiske og kunstneriske mekanismer, der holdt guldalderkunstnerne inde eller ude af det gode selskab. Og hun vil perspektivere til nogle af de konsekvenser, som guldalderens billedpolitik fortsat har i dag.

Foredraget holdes i forbindelse med udstillingen "Reservat". Her fokuserer kunstneren Hannah Toticki Anbert på hvordan vores tids romantiske syn på landskabet – der netop har rødder i Guldalderen – ikke stemmer særlig godt overens med dét opdyrkede og ensrettede landbrugslandskab, der er derude, og de konsekvenser det har for biodiversiteten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce