Annonce
Holstebro Onsdag

Fortid og nutid blandes i svensk kærligheds- og hyggeroman

Bogens forside. Pressefoto
Det handler om antikviteter, kærlighed og mod i nutiden såvel som i 1800-tallet i romanen "Kræmmerfund og antikviteter", som vi udlodder til tre læsere.
Annonce

Nu er vi kommet til vores tredje og sidste sommerroman-konkurrence i denne omgang.

I hvert fald når det gælder let, hyggelig og romantisk ferielæsning for kvinder. Nå ja, mænd kan da også læse med, men jeg tror nu næppe, at bogen her vil falde i særlig mange mænds smag.

I vores første konkurrence var forfatteren amerikansk. I den anden var hun engelsk-italiensk. Nu rykker vi så endnu tættere på "hjemme". Det er nemlig svenske Ewa Klingberg, der har skrevet "Kræmmerfund og kærlighed", som er ugens præmie for tre læsere.

Ewa Klingberg har siden 2017 udgivet ikke mindre end fem romaner i det, hun kalder Huskvarna-serien, fordi handlingen foregår i og omkring denne by, der ligger tæt på Jönköbing ved den store sø Vättern i Sverige. Alle romanerne er afsluttede, så man kan læse dem uafhængigt af hinanden.

Vind romanen

I samarbejde med Gads Forlag udlodder Holstebro Onsdag tre eksemplarer af romanen.

Du kan deltage i konkurrencen ved at maile svaret på spørgsmålet til onsdag@bergske.dk.

Konkurrencens spørgsmål lyder: Hvilket år tiltræder Nanny som stuepige hos fru Åkerson?

Skriv "Bog-konkurrence" i emnefeltet og oplys venligst navn, adresse og mobilnummer.

Sidste frist for at deltage i konkurrencen er tirsdag den 7. juli klokken 12.

Vinderne bliver kontaktet på sms og får bogen tilsendt fra forlaget.

Gads Forlag har planer om at udgive hele serien, så der er noget at glæde sig til for dem, der kan lide hyggeromaner med en god portion kærlighed - uden at de sænker sig til niveauet for sukkerklistrede, kulørte romanhæfter.

Annonce

Fortid og nutid

Sjovt nok har alle vores romaner i sommerkonkurrencen handlet om fraskilte kvinder.

Felicia i "Kræmmerfund og kærlighed" er ingen undtagelse. Henrik har forladt hende til fordel for en anden kvinde, og på en eller anden måde, som Felicia ikke helt kan huske i sin skilsmisse-døs, er hun endt med at få huset - en noget forfalden, ældre udlejningsejendom - mens Henrik er gået med al inventaret fra deres tidligere fælles, store lejlighed.

Felicias økonomi er helt til rotterne, og der er ikke specielt meget drive i hende (jeg var under læsningen ofte irriteret på hende), men hun er nødt til at begynde at interessere sig for ejendommens øvrige beboere, og det viser sig at være en vej ud af apatien. Og det begynder at gå ret godt, da hun også møder den lækre antikhandler Jonathan.


Ewa Klingberg fletter smukt en anden historie ind i romanen, nemlig den om den 11-årige Nanny, der i sommeren 1861 i Karlshamn tiltræder til oplæring som stuepige hos den velhavende enke, fru Åkerman, og hendes fem børn.


Havde det kun været den historie, der var på tapetet, ville den hurtigt være læst og glemt, selvom den er ret sød, og man får en vild lyst til at se Felicias lejlighed.

Men Ewa Klingberg fletter smukt en anden historie ind i romanen, nemlig den om den 11-årige Nanny, der i sommeren 1861 i Karlshamn tiltræder til oplæring som stuepige hos den velhavende enke, fru Åkerman, og hendes fem børn. Vi følger Nanny frem til 1914, og hendes liv får betydning for den nutidige historie om Felicia.

Hvor jeg syntes, at Felicias hus- og kærlighedshistorie var hyggelig, men at hun var temmelig træls (i hvert fald ind imellem), så var jeg helt vild med den handlekraftige og modige Nanny. Hun og hendes historie giver romanen det skub, der gør, at den varmt kan anbefales til læseheste til sommerhus-turen, eller hvad man nu har tænkt sig at foretage sig i sommeren 2020.

"Kræmmerfund og kærlighed"/Ewa Klingberg, Gads Forlag, 352 sider, 249,95 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce