Annonce
Holstebro Onsdag

Frøfirma leverer rekordregnskab efter et år med tørke

Produktionen af frø har været stigende hos DSV Frø Danmark, der kom ud af regnskabsåret 2018/2019 med et overskud på 16,2 millioner kroner. Arkivfoto: Søren Palmelund.
Der har været nok at smile af hos DSV Frø Danmark. I det seneste regnskabsår steg omsætningen med næsten en tredjedel.
Annonce

Holstebro: Der er blevet løbet stærkt hos DSV Frø Danmark i løbet af det seneste år. Virksomheden med hovedsæde i Holstebro har nemlig præsenteret et rekordresultat for regnskabsåret 2018/2019.

Omsætningen groede med 29 procent i forhold til året før, og årets resultat lyder på 16,2 millioner efter skat.

Succesen skal i høj grad findes i sidste sommers tørke, som har gjort, at DSV Frø Danmark er vokset på det danske marked. Her havde mange svært ved at holde græsplæner og marker grønne, og det betød, at efterspørgslen på frø strøg i vejret.

Derudover har virksomheden haft held med investeringer i markedsføring og onlineplatforme, hvor kunderne kan handle.

- Det har øget vores salgskraft, så vi er meget tilfredse med vores investeringer indtil nu. Men vi er også nødt til at se på dem over en årrække, for tørken har skabt en efterspørgsel, som vi måske ikke ser igen til næste år, siger administrerende direktør Lasse Bech.

En anden del af forklaringen på overskuddet ligger i, at mens produktionen er steget, har produktionsapparatet været mere eller mindre det samme. Samtidig er der blevet indført ekstra skift for at udnytte flere af døgnets timer.

- Medarbejderne har hele vejen rundt løbet stærkere. Vi har blandt andet undgået at skulle ansætte mere personale i salg og administration på trods af den stigende produktion, siger Lasse Bech.

Årets rekordregnskab kommer i hælene på sidste års regnskab, hvor der også var god grund til at smile, og direktøren satser på at fortsætte udviklingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce