Annonce
Holstebro Onsdag

Freja: Risengrød kunne jeg spise hele året

Den helt rigtige kartoffelspegepølse er en sikker vinder hos Freja Balleby Tusgård - hvis der altså ikke er chance for risengrød i madpakken. Foto: Anne Krøjgaard
Annonce

Borbjerg: En helt bestemt kartoffel-skærespegepølse fra Rema 1000. Det er en sikker vinder i Freja Balleby Tusgårds madpakke. Hver eneste dag.

- Det skal være den spegepølse – og den vil jeg gerne have med hver dag. På rugbrød, siger hun og fortæller, at hun typisk også har en bolle eller et stykke franskbrød med. Også med den populære spegepølse.

- Hvis vi skal på tur, eller det er en speciel dag, kan jeg godt få en müslibar med. Og så har jeg tit æbler eller klementiner, og måske noget agurk med. Nogle gange har jeg rester med fra aftensmaden, hvis de kan spises kold. Det kan være risengrød. Jeg elsker at have risengrød med – det kunne jeg spise hele året, men vi får det mest til jul, siger hun.

Freja Balleby Tusgård får også indimellem lov til at bestille med fra skolens madordning Caféen, og det er hun vild med. Hun kan godt lide at spise varm og frisklavet mad i stedet for en madpakke:

- Tarteletter er det bedste, siger hun.

Hjemme hos familien Balleby Tusgård er det som regel far, der smører madpakkerne – både til Freja og til hendes to ældre søstre. Men indimellem hjælper pigerne med.

- Så kan man nemlig spørge, om man ikke må få et eller andet lækkert med, griner hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce