Annonce
Holstebro Onsdag

Fremtiden er lys, men det kommer ikke af sig selv

Arkivfoto: Johan Gadegaard
Direktør for Holstebro Udvikling Jesper Larsen mener, at Holstebro har alle muligheder for at udvikle sig positivt i det kommende årti. – Men vi skal ikke være naive og tro, det kommer af sig selv. Det kræver en stor indsats, siger han.

Holstebro: Holstebro Kommune vækster i forhold til befolkning, og Holstebro by vækster endnu mere end kommunen som helhed. At kommunens centerby har fremgang, ser direktøren for Holstebro Udvikling, Jesper Larsen, som et godt tegn.

- Det kan selvfølgelig være en udfordring for de mindre bysamfund, hvis deres indbyggere rykker til Holstebro. Men det har også vist sig, at de landsbyer, hvor ildsjæle formår at gøre en indsats, kan fastholde deres position. I øvrigt mener jeg, at det smitter af på hele kommune, når man har et stærk centerby, siger han og understreger, at han generelt ser meget positivt på det kommende årti med Holstebro-øjne.

- Med den vækst og udvikling, Holstebro er inde i, kan man godt tillade sig at være optimist. Vi skal bare ikke være naive og tro, at det kommer af sig selv. Det kommer til at kræve en stor indsats af alle aktører: Kommunen, detailhandlen, ejendomsindehaverne, foreningerne, de kulturelle institutioner. For succesen kommer ikke bare af, at man hælder flere penge på bordet; den kommer, når vi formår at skabe nye samarbejdsmodeller, siger han og erkender, at detailhandel er blevet presset de senest ti år - og at det pres vil fortsætte lidt endnu.

- Men på et tidspunkt finder konkurrencen med internettet sit naturlige leje, for mennesker vil gerne opleve, se og blive set. Vi vil være, hvor der er andre mennesker. Varerne kan vi købe på nettet, men der kan vi ikke få oplevelserne. Derfor skal vi formå at skabe aktiviteter i byen og tænke i alternative måder at anvende de tomme butikslokaler. For når først forbrugerne er inde i byen og hygger sig, så bliver de også fristet af varerne i butikkerne - og så har vi gang i den positive spiral.

Jesper Larsen mener, at både kommunen og en række andre aktører skal gå mere aktivt ind i at understøtte udviklingen i byen. Og det kræver en koordineret indsats.

- Det er ikke noget, vi kommer sovende til. Det kommer til at kræve, at de enkelte aktører er parate til at indgå i et større samarbejde, hvor de måske ikke lige kan se deres eget afkast med det samme. Og så skal alle være skarpe på deres eget felt, siger han.

Med en sygehusgrund, der i løbet af de kommende år bliver ledig, og som har en helt optimal placering i byen, hvor man kan bygge boliger til alle og dermed tiltrække endnu flere mennesker til midtbyen, mener Jesper Larsen, at det ligger lige til højrebenet at skabe en lys fremtid for Holstebro.

- Jo flere mennesker i midtbyen, desto bedre muligheder for at skabe et godt bymiljø. Så der er al mulig grund til at være optimist, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Holstebro Onsdag

Ynglende ulve lukker del af plantage: Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område

Annonce