Annonce
Holstebro Onsdag

Frisør: Jeg er glad for, at jeg har haft min salon i flere år

- Den sidste uge op til nedlukningen havde vi sindssygt travlt i salonen, fortæller Rikke Skou Schütt, der her er fotograferet på en af de travle dage op til jul. Arkivfoto: Morten Stricker
Rikke Skou Schütt, der driver Divas And Gents, må som alle andre frisører holde sin frisørsalon lukket frem til den 17. januar. Hjælpepakker eller ej, så koster det på bundlinjen, fortæller hun.
Annonce

Holstebro: - Jeg er glad for, at jeg har haft min salon i flere år og dermed har en ballast i forhold til økonomien. Det er så bare ærgerligt, at jeg skal bruge den ballast på noget, jeg ikke selv er skyld i, men vi er jo alle nødt til at tage vores del.

Sådan lød det fra Rikke Skou Schütt, der driver Divas And Gents på Sct Jørgens Bakke i Holstebro, dagen efter udmeldingen om forlængelsen af nedlukningen.

Som frisør hører hun og hendes salon hjemme i gruppen af liberale serviceerhverv med blandt andet også massører, tatovører og køreskoler, der for at begrænse corona-smitten blev lukket fra mandag den 21. december og nu skal holde lukket frem til den 17. januar.

En forlængelse, der ikke kom bag på frisøren.

- Det ville være mærkeligt, hvis vi frisører fik lov til at holde åbent men på den anden side, så krydser man jo altid fingre, sagde frisøren, der var i gang med at flytte kundernes bookinger frem i kalenderen.

- Vi havde faktisk ret mange bookninger, lød det ærgerligt fra frisøren, der tilføjede:

- Der er jo ikke noget at gøre ved det.

Annonce

Ansatte sendt hjem

Rikke Skou Schütt stoler på, at myndighederne gør det, der skal til for at holde pandemien under kontrol.

- Jeg ville nødigt selv være den, der skulle sidde og træffe de beslutninger, indskød hun.


Der er jo ingen grund til at græde, før jeg ved, hvad jeg kan få. Sidste gang endte det jo med at være OK for mig.

Rikke Skou Schütt, frisør om hjælpepakker


Hendes to ansatte er sendt hjem, og som arbejdsgiver venter Rikke nu på at finde ud af, hvad hjælpepakkerne kan gøre for hende.

- Der er jo ingen grund til at græde, før jeg ved, hvad jeg kan få. Sidste gang endte det jo med at være OK for mig, sagde frisøren med henvisning til nedlukningen i foråret.

- Men selvfølgelig koster det på bundlinjen, konstaterede Rikke Skou Schütt, der er glad for, at hun ikke har flere ansatte.

- Jeg kan forestille mig, at der er nogle, der sidder hårdere i det end mig, tilføjede Divas And Gents-frisøren, der for første gang i sin karriere som selvstændig ender med et regnskab under budget.

- For hele 2020 ligger min salon omkring 15 procent under sidste år, lød hendes vurdering.

- Men økonomien skal nok komme på plads igen, lød det optimistisk fra frisøren, der tror på, at både familien og salonen nok skal klare sig gennem krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce