Annonce
Holstebro Onsdag

Frisør-kalenderen er booket op

Frisørerne forventer at få travlt med saksen, når frisørsalonerne får lov til at åbne igen. De restriktioner, som store dele af samfundet er underlagt for at begrænse smitte med coronavirus, er blevet forlænget frem til den 28. februar. Arkivfoto: Morten Stricker
Når - og hvis - frisørerne får lov til at åbne salonerne efter den 28. februar, så får de travlt. Kunderne har nemlig booket tider uger frem.
Annonce

Holstebro: Er frisuren vokset helt ud af form, trænger pandehåret og nakkehåret til at blive studset, eller er udgroningerne i hårbunden ved at være alt for tydelige, så er du ikke alene.

Der er mange, der ser frem til atter at få frisørens saks i håret, efter at døren ind til landets frisørsaloner har været låst siden jul.

De frisører, ugeavisen har talt med, krydser fingre for, at salonerne får lov til at åbne igen mandag den 1. marts - efter mere end to måneders nedlukning.

Når - og hvis - der kommer gang i saksen, når vi tager hul på marts, får frisørerne travlt.

- Det går helt amok. Det gjorde det også, da vi åbnede efter nedlukning sidste gang. Vi lå faktisk vandret, til vi lukkede igen - lige med undtagelse af oktober, hvor der ikke var så travlt, fortæller Tina Uhre.

Sammen med sin kompagnon, Belinda Christensen, driver hun Style Vision - en kombineret frisørsalon, tøjbutik og skønhedssalon i Holstebro.

- Vi har booket kalenderen ud frem til midt i marts, siger Tina Uhre, der dog kan finde enkelte ledige tider hos en frisør, der kommer tilbage fra barsel og små huller til en herreklipning, der ikke tager så lang tid.

- Men så snart vi får en åbningsdato, bliver de sidste tider også booket, vurderer frisøren.

Style Vision råder i alt over ni frisører, der alle - på nær de to indehavere - er sendt hjem på lønkompensation.

Annonce

Arbejde, spise og sove

Hos Salon Zig-Zax er kalenderen også booket op i uge ni og ti.

- I de to første uger efter at vi forhåbentlig får lov til at åbne igen, kan jeg se frem til en arbejdsuge på 57 timer med kunder, fastslå Grethe Jepsen, der er indehaver af frisørsalonen.

- Så jeg skal bare arbejde, sove og spise, konstaterer frisøren, der glæder sig til at få gang i saksen igen.

- Kunderne må da også være ved at være langhåret. Jeg er heldig, at jeg kan klippe mig selv, fortæller Grethe Jepsen, der har sendt sine tre svende og ene elev hjem på lønkompensation.


I de to første uger efter at vi forhåbentlig får lov til at åbne igen, kan jeg se frem til en arbejdsuge på 57 timer med kunder,

Grethe Jepsen, frisør


På spørgsmålet, om det tabte kan indhentes, når corora-restriktionerne lempes, svarer Tina Uhre fra Style Vision:

- Vi indhentede det meste sidste gang, vi blev lukket ned, fordi vi arbejdede mange flere timer, men jeg tror, der bliver sværere denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce