Annonce
Holstebro Onsdag

Friskole slog rekord og stod næsten for hele den lokale donation

Eleverne fra 2.b på Vestbyen Friskole, som fik æren at aflevere pengene til SOS Børnebyerne i december, var stolte. De donerede nemlig 10.008,50 kroner fra friskolen. Den hidtige rekord for største donation fra skolen lød på 6.827 kroner, og det var tilbage i 2017. Foto: Vestbyen Friskole
Annonce

Holstebro: For nogle skoler udgjorde corona-pandemien i december en så stor udfordring, at elevernes indsamling til SOS Børnebyerne måtte droppes.

På andre skoler blev det set som en spændende udfordring, der bare måtte tages op. Vestbyen Friskole i Holstebro var en af dem.

I december formåede friskolens elever nemlig at samle 10.008,50 kroner ind.

Det er det højeste beløb, skolen nogensinde har doneret til SOS Børnebyerne på én gang.

- Opbakningen fra forældre har været enorm. Det har vi virkelig kunnet mærke, siger viceskoleleder Lone Brødbæk, der hvert år minder eleverne om en værdifuld lektie i forbindelse med indsamlingen.

- Vi sætter op til jul fokus på, at det er lige så vigtigt at give i stedet for at få. For børn kan altid få og få, men julen handler altså også om at sætte pris på at give, siger Lone Brødbæk.

Eleverne samlede i december penge ind ved at gøre gode gerninger i deres fritid. Gerningerne kunne eksempelvis være at tømme opvaskemaskinen derhjemme eller købe ind for sin bedsteforælder.

Flere skoler fra Holstebro Kommune havde tilmeldt sig indsamlingen, men kun Mejrup Skole og Vestbyen Friskole endte med at donere til projektet. Det oplyser SOS Børnebyerne.

Mejrup Skole gav 1760 kroner til SOS Børnebyerne, og dermed stod Vestbyen Friskole for omkring 85% af den samlede donation fra skoler i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce