Annonce
Holstebro Onsdag

Frivillige i aktion: Redder vilde orkideer med tamme heste

15 frivillige rykkede torsdag ud med heste og vogn for at fjerne pil og græs fra våd eng - og dermed give plads til fredede orkideer. Foto: Tina Pedersen/Naturstyrelsen
15 frivillige rykkede torsdag ud med heste og vogn for at fjerne pil og græs fra våd eng - og dermed give plads til fredede orkideer.
Annonce

HUSBY: Torsdag rykkede en flok frivillige ud på en eng i kanten af Husby Klitplantage for at køre afklippet hø og pil væk fra engen - og det foregik med hest og vogn. Det var bestemt ikke, fordi de medvirkede i en film  - men for at rede de fredede orkideer, som vokser på engen.

- Her vokser tre arter af orkideer og bestanden kan svinge noget. I år har der ikke været så mange orkideer som tidligere, da engen er ved at vokse til i pil og høje græsser, fortæller Merete Krøjgård, som er én af de frivillige.

Naturstyrelsen Vestjylland, der er ansvarlig for at forvalte engen, har i flere år ikke kunne køre på den våde eng.

- Engen er desuden så lille, at det er svær at finde folk med husdyr, som er interesseret i at afgræsse engen, siger biolog ved Naturstyrelsen Tina Pedersen.

- Derfor er det heldigt at vi har fået fat i de dygtige hestefolk, der med hestene kan høste en eng, som man gjorde i gamle dage. Hestene og vognene er lette og kan derfor køre på den våde eng uden at lave spor, eller køre fast i den fine vegetation, fortsætter Tina Pedersen, som er begejstret for, at lokale vil bruge deres fritid på at hjælpe med at pleje orkideengen.

De var 15 frivillige, og mange i Husby værdsætter den smukke natur og vil gerne hjælpe med at passe på den.

- Men det er ikke kun for at pleje sjældne orkideer, at folk er mødt op i dag. Vi har et forpligtende frivilligt fællesskab her i Husby. Det betyder, at når der spørges om hjælp, så tropper folk op, siger Bjørn Albinus, som er en anden frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce