Annonce
Holstebro Onsdag

Fysioterapeuten, der gik online

Sådan ser det ud, når Simone toner frem på skærmen for at træne online.
Simone Djernes Nielsen, der er født og opvokset i Holstebro, er sammen med sine kolleger på et specialhospital gået online med træningen.
Annonce

Holstebro: Da statsminister Mette Frederiksen for nu mere end to måneder siden satte Danmark på pause, var der mange, der mistede deres mulighed for fysisk træning.

Og for mennesker med kronisk sygdom og begrænsninger i deres funktioner er den fysiske træning altafgørende for deres velbefindende.

En af dem, der måtte tænke nyt, var fysioterapeut Simone Djernes Nielsen, der er født og opvokset i Holstebro. Til hverdag arbejder hun som fysioterapeut på Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter, der er tilknyttet UlykkesPatientForeningen.

Og nu er Holstebro-pigen gået online sammen med sine kolleger med gratis træningstilbud.

- Da landets fysioterapeuter måtte lukke ned for træningen på grund af coronaen, måtte vi tænke i nye baner, for hvordan kan vi så hjælpe folk? Vi fandt på at rykke den fysiske træning direkte ud på Facebook, hvor rigtigt mange mennesker alligevel er, forklarer 31-årige Simone og fortsætter:

- To gange dagligt tilbyder mine kolleger og jeg nu gratis ”live træning” via Facebook. Alle kan deltage, og træningen er lagt tilrette så mennesker med handicap, ældre og andre kan deltage. Det kan være med til at holde folk i gang, og det er med til at skabe et socialt fællesskab, der motivere til, at man får trænet.

For Simone selv var der også tale om en stor ændring i forhold til, hvordan hun ellers arbejder. Til hverdag arbejder Simone på Specialhospitalet for polio- og ulykkespatienter i København, hvor hun dagligt er i fysisk kontakt med mange mennesker, der har brug hendes hjælp.

- For mig har det været en stor omvæltning pludselig at skulle sætte mig ind i at lave live træning på nettet, hvor man ikke kan se folk i øjnene og samtidig at skulle styre teknikken bagved. Det har været virkeligt spændende og udfordrende, fortæller hun.

Mere om træningen

Træningen foregår alle hverdage klokken 10 og klokken 13.

Hver træningssession varer 45 minutter, og man kan deltage på lige så mange hold, som man har lyst til.

Træningen foregår live, og man er velkommen til at stille spørgsmål eller komme med forslag undervejs. Der sidder en fysioterapeut klar til at besvare eventuelle spørgsmål gennem hele sessionen.

Man kan træne med via foreningens Facebook-side: www.facebook.com/ulykkespatientforeningen.

Projektet er støttet økonomisk af TrygFonden.

Kilde: PolioForeningen/UlykkesPatientForeningen.

Mere om foreningerne

UlykkesPatientForeningens formål er at forbedre livsvilkårene for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige følger efter en ulykke. Primært gennem støtte, oplysning og forskning.

UlykkesPatientForeningen har tæt fællesskab med PolioForeningen, der sammen driver Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter og HandicapBilistCentret.

Kilde: PolioForeningen/UlykkesPatientForeningen.

Simone Djernes Nielsen er født og opvokset i Holstebro. Til hverdag arbejder hun som fysioterapeut på Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter i København. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce